Aanmelden van leerlingen
Fijn dat je kiest voor de KSG! Aanmelden is gemakkelijk: Download het aanmeldformulier KSG en vul het in. Vraag je ouders/verzorgers om een handtekening. Stuur het formulier met het advies…
Lees verderFijn dat je kiest voor de KSG! Aanmelden is gemakkelijk: Download het aanmeldformulier KSG en vul het in. Vraag je ouders/verzorgers om een handtekening. Stuur het formulier met het advies…
Lees verderAansprakelijkheid De school kan aansprakelijk zijn als iemand namens de school verwijtbaar handelt of verwijtbaar nalaat om te handelen en hierdoor schade aan derden ontstaat. Het is echter niet zo…
Lees verderGezond bewegen Zit je niet graag stil? Dan ben je bij de KSG op het goede adres! Gezond leven vinden we belangrijk en we zijn een gecertificeerde sportactief-school. Niet alleen…
Lees verderActiviteiten Buiten de lessen organiseert de KSG regelmatig activiteiten voor de klas onder begeleiding van je mentor. Daarnaast zijn er activiteiten voor de hele school, zoals debatwedstrijden, excursies of sportevenementen….
Lees verderOp deze pagina vind je handige contactgegevens, bijvoorbeeld van het CJG, CODA, de Inspectie van het Onderwijs en de Veluwse Onderwijsgroep. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Centrum Jeugd en Gezin…
Lees verderHeb je extra hulp nodig voor een bepaald vak of maken je ouders je zorgen over je ontwikkeling op school? Dan is het fijn om te weten dat we jou…
Lees verderVan groep 8 naar de brugklas is een grote stap. Je hebt vast allerlei vragen. Aan wie kun je die vragen nou beter stellen, dan aan leerlingen uit de hogere…
Lees verderHeb je extra hulp nodig voor een bepaald vak, dan kun je bijles krijgen van een leerling uit de bovenbouw. Je schrijft je in voor de bijles en daarna word…
Lees verderIn Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor kinderen, jongeren en ouders/verzorgers. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige…
Lees verderGoed en regelmatig contact tussen ouders/verzorgers en de school is belangrijk voor onze leerlingen. Daarom hebben wij verschillende contactmomenten gepland in een schooljaar via verschillende middelen. E-mail Regelmatig ontvangt u…
Lees verderDe deelraad bestaat uit personeel, ouders en leerlingen en bevordert de openheid en het onderling overleg in de school en daarmee het doelmatig en democratisch functioneren van de school. De…
Lees verderOnder discriminatie wordt verstaan:‘Elke handeling of praktijk die tot gevolg heeft dat mensen worden achtergesteld, veroordeeld of beledigd op grond van ras, geloof, levensovertuiging, sekse, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, sociaal-economisch…
Lees verderTelefonisch zijn docenten en afdelingsleiders bereikbaar via de receptie: 055 521 26 55 Per e-mail: de adressen zijn altijd als volgt: [voorletter].[achternaam]@ksg-apeldoorn.nl Algemeen e-mailadres: [email protected]
Lees verderDe Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn (KSG) richt zij bij het vormgeven van het onderwijs op de wereld van morgen. Wij zijn ons bewust van de snel veranderende wereld en bereiden je…
Lees verderDe KSG is een gecertificeerde EPAS-school. Het European Parliament Ambassador School programma is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs en heeft als doel om je kennis te laten maken met…
Lees verderHet schoolexamen, ook wel het programma van toetsing en afsluiting (PTA) geheten, is in Nederland het deel van het eindexamen dat over een aantal vakken in de gehele bovenbouw wordt…
Lees verderOp de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) willen we recht doen aan al onze leerlingen. De wet op Passend Onderwijs (2014) geeft scholen de zorgplicht om leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte binnen…
Lees verderOp deze pagina vind je meer informatie over: Leermiddelenfonds Ouderbijdrage Puffiusfonds Tegemoetkoming schoolkosten Leermiddelenfonds Het leermiddelenfonds zorgt voor een goede samenstelling van het jaarlijkse pakket van boeken en (digitale) leermiddelen….
Lees verderWij maken regelmatig foto’s of video’s van leerlingen om onze school te laten zien op onze websites, social mediakanalen en drukwerk. Het gebruiken van beeldmateriaal van uw kind, valt onder…
Lees verderBij gescheiden ouders is de ouder waar het kind woont wettelijk verplicht om de andere ouder te informeren. Ook de school is wettelijk verplicht om beide ouders te informeren. Er…
Lees verderDe KSG is een niet weg te denken leermonument in Apeldoorn sinds 1876 en de enige school die het predicaat ‘koninklijk’ draagt. Ook het gebouw is uniek, want het is…
Lees verderOp de KSG is een opgeleid docent aanwezig. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van hoogbegaafde leerlingen, hun ouders en scholen. De KSG is aangesloten bij de European…
Lees verderIn samenwerking met Studiekring biedt de KSG de mogelijkheid aan om op school huiswerkbegeleiding en bijles te volgen. Door de begeleiding van Studiekring kunnen we leerlingen ook na schooltijd blijven…
Lees verderDe huiswerkklas is bestemd voor leerlingen uit de klassen 1 t/m 6 die niet of nauwelijks tot het maken van huiswerk thuis komen en baat hebben bij de vaste structuur…
Lees verderIn klas 1 is het mogelijk om vanaf de herfstvakantie hulplessen te volgen voor Nederlands, Engels, wiskunde en gym.
Lees verderDe interne begeleider begeleidt leerlingen met plannings-, organisatie-, motivatie- en cognitieve problemen die door het interne ondersteuningsteam zijn doorverwezen (voormalig Cluster4-begeleider). De intern begeleider werkt met een Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) en werkt…
Lees verderBen jij nieuwsgierig en wil je de wereld ontdekken? Dan moet je op de KSG zijn! Wij laten je kennismaken met andere landen en culturen; internationalisering loopt als een rode…
Lees verderEen uitgebreide en actuele agenda met alle activiteiten, excursies, masterclasses, toetsweken, ouderavonden, enz. kunt u hier vinden: jaaragenda KSG
Lees verderBestuursverslag Veluwse Onderwijsgroep – KSG Apeldoorn Sinds 1 januari 2019 is AVOO onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep. In het bestuursverslag van de Veluwse Onderwijsgroep worden de resultaten gepresenteerd waaronder ook…
Lees verderWanneer de leerkracht en/of ouders/verzorgers zich zorgen maken over de ontwikkeling van een kind, kunnen zij advies vragen aan het Kernteam. Dit team op school bestaat uit: de leerplichtambtenaar de…
Lees verderZoals in elke organisatie kunnen er ook op school klachten zijn. De meeste klachten gaan over de dagelijkse gang van zaken, maar het kan ook gaan over bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie,…
Lees verderOp de website Scholen op de kaart vind je veelzijdige informatie en kan je scholen vergelijken. Of je nu een goede middelbare school wilt kiezen, een aantal scholen met elkaar…
Lees verderDe KSG is een school waar sprake is van blended learning. Lesmateriaal en opdrachten worden via de Elektronische Leeromgeving aangeboden. Leerlingen werken bij ons op school daarom op een laptop….
Lees verderHoi! Wij zijn de Leerlingenraad van de KSG. Samen vertegenwoordigen wij de leerlingen van de KSG, zodat onze wensen worden meegenomen bij beslissingen die er voor ons toe doen. De…
Lees verderHet leerlingenstatuut regelt je rechten en plichten op school. Het is opgesteld in overleg met de leerlingen. Bekijk en lees het leerlingenstatuut hier. De leerlingenraad is bezig om het leerlingenstatuut…
Lees verderElke afdelingsleider organiseert twee keer per jaar een leerlingpanel met leerlingen uit zijn/haar afdeling. Je kan meedoen aan het panel als je mee wilt praten over de algemene gang van…
Lees verderLeermiddelenfonds De school heeft samen met het gymnasium Apeldoorn en het Edison College een intern leermiddelenfonds (LMF). Deze leermiddelen (boeken, werkboeken, cd’s) vallen onder de gratis leermiddelen van de overheid en worden…
Lees verderAls er sprake is van zorgelijk en/of regelmatig ongeoorloofd verzuim dan komt de leerplichtambtenaar in beeld. De leerplichtambtenaar werkt vanuit een wettelijk kader en handhaaft het overtreden van de Leerplichtwet….
Lees verderIn een lessentabel staat welke vakken de leerlingen gedurende het schooljaar krijgen en hoeveel uur zij dit vak per week krijgen. Elk leerjaar en elke leerweg heeft zijn eigen lessentabel….
Lees verderAls er een les uitvalt gaan leerlingen van de onderbouw – zo veel mogelijk onder toezicht – in de aula of een lokaal aan het werk met behulp van hun…
Lees verderHallo bijna-brugklasser! Je gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Leuk, nieuw en anders! De KSG is een wereldcollege. Een wereldcollege is een school die midden in de wereld staat…
Lees verderNaast de gewone vakken bieden we in mavo 2, havo 4 en vwo 4 masterclasses aan. Door deze uitdagende lessen vergroot je je kennis en zet je weer een stap…
Lees verderIedere klas heeft een eigen mentor die je alles vertelt wat je moet weten over onze school en aan wie je vragen kan stellen. Bij je mentor kan je altijd…
Lees verderDe Heraut is de digitale nieuwsbrief van de KSG. Hierin staan interessante en belangrijke artikelen voor ouders en leerlingen. Heraut schooljaar 2020-2021 nr. 1 Heraut schooljaar 2020-2021 nr. 2
Lees verderMavo De mavo van de KSG biedt jou een veilige en vertrouwde omgeving in een kleinschalig gebouw waar je wordt gezien en geholpen. Ook op de mavo kijken we over…
Lees verderDe KSG is een eigentijdse school en is opgedeeld in een aantal afdelingen. Zo wordt ieder kind gezien. Mentoren Elke afdeling heeft een eigen afdelingsleider en een team van mentoren….
Lees verderDe orthopedagoog werkt binnen de ondersteuningsstructuur van school en in het ondersteuningsteam met leerlingen, ouders, leerkrachten en begeleiders. De orthopedagoog zet pedagogische/orthopedagogische begeleiding of diagnostiek in om leerlingen beter toe…
Lees verderHet reguliere onderwijsprogramma wordt ook bij de KSG door de overheid bekostigd. De uitgaven t.b.v. leermiddelen en schoolboeken worden gefinancierd uit de Wet ‘gratis lesmateriaal’. Hieronder vallen o.a. leer- en…
Lees verderDe ouderraad organiseert, in samenwerking met de afdelingsleider, ouderpanels. Deelname staat vrij voor alle ouders. Het onderwerp/thema van de avond wordt in overleg met de afdelingsleider gekozen. Daarnaast spreekt de…
Lees verderDe Wet Passend Onderwijs gaat over de organisatie van onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, scholing of…
Lees verderOp de KSG is ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn, waarbij de afgesproken regels gelden en je nooit iemands persoonlijke grenzen overschrijdt. Pestgedrag vinden wij ongewenst gedrag. Wij willen…
Lees verderInformatie over de vakken aardrijkskunde; bedrijfseconomie; biologie; BSM; CKV; Duits; economie; Engels; Frans; geschiedenis; maatschappijleer; natuurkunde; scheikunde en wiskunde. Zermelo
Lees verderInformatie over de vakken aardrijkskunde; beeldende handvaardigheid; CKV; Duits; Frans; geschiedenis; maatschappijleer; wiskunde. Zermelo Handleiding Profielkeuze Zermelo.
Lees verderInformatie over de vakken aardrijkskunde; beeldende handvaardigheid; biologie; culturele en kunstzinnige vorming; Duits; Frans; geschiedenis; maatschappijleer; wiskunde. Zermelo Handleiding Profielkeuze Zermelo.
Lees verderInformatie over de vakken aardrijkskunde; bedrijfseconomie; biologie; BSM; CKV; Duits; economie; Engels; Frans; Global Perspectives; maatschappijleer; natuurkunde; Nederlands; scheikunde; Spaans en wiskunde. Zermelo Handleiding Profielkeuze Zermelo.
Lees verderHet Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) is een handig overzicht met alle schoolexamens die leerlingen in de bovenbouw maken. Niet alle toetsen van de bovenbouw staan in het PTA….
Lees verderAlle VO-scholen in Apeldoorn, Epe en Voorst nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de invoering van passend onderwijs. Daarom is Samenwerkingsverband 25-05 opgericht. Alle schooldirecties en besturen hebben de volgende uitgangspunten onderschreven: We…
Lees verderJaarlijks komt er een schoolfotograaf op school langs. Naast de gebruikelijke klassenfoto, maakt deze fotograaf van alle leerlingen een set foto’s voor intern gebruik. Leerlingen die dat willen, kunnen de…
Lees verderDe schoolmaatschappelijk werker werkt binnen de ondersteuningsstructuur van school en in het ondersteunings- en het Kernteam met leerlingen, ouders, leerkrachten en begeleiders. De expertise van de schoolmaatschappelijk werker richt zich…
Lees verderVolgens de Wet passend onderwijs moeten schoolbesturen iedere leerling die extra ondersteuning nodig heeft een passende onderwijsplek bieden. Dit kan op de eigen school of, als de leerling daar beter…
Lees verderDe school kent een lesrooster met lessen van 50 minuten.De dagindeling is als volgt: 1e lesuur 08.10 – 09.00 uur 2e lesuur 09.00 – 09.50 uur 3e lesuur 09.50 –…
Lees verderOp de KSG werken we met Somtoday. Met Somtoday kunnen ouders inzicht krijgen in het schoolleven van hun kinderen. Zo kunnen ouders het rooster, huiswerk, cijfers, afwezigheid en vakinhoudelijke informatie…
Lees verderDe KSG is een Wereldcollege. We staan midden in de samenleving en bereiden leerlingen voor op leren, leven en werken in deze wereld. Elke leerling ontdekt zijn eigen rol als…
Lees verderGedragstrainingen Om leerlingen te ondersteunen in sociale vaardigheden, faalangst en emotieregulatie bieden we rond deze thema’s een aantal workshop en masterclasses aan. Vanuit de expertise en ervaring van het ondersteuningsteam…
Lees verderThis page is also available in English De KSG is een wereldcollege; een school die midden in de wereld staat en je voorbereidt op leren, leven en werken in een…
Lees verderBekijk hieronder onze vakanties en vrije dagen in schooljaar 2020-2021: Start schooljaar 31 augustus 2020 Herfstvakantie 19 oktober t/m 23 oktober 2020 Kerstvakantie 21 december 2020 t/m 1 januari 2021…
Lees verderEen Veilig Honk is een adres op de fietsroute van leerlingen van en naar school. Het doel van een Veilig Honk is het geven van hulp aan leerlingen die onderweg…
Lees verderOnze schoolleiding heeft het Convenant Veilige School ondertekend. Hiermee beloven de scholen voor voortgezet onderwijs, de gemeente Apeldoorn en de Regionale Politie Noord- en Oost-Gelderland District Apeldoorn dat ze zich…
Lees verderDe Veluwse Onderwijsgroep is een pluriforme onderwijsorganisatie met scholen voor openbaar, christelijk en katholiek onderwijs. De Veluwse Onderwijsgroep wordt gevormd door de volgende vijf stichtingen: christelijk voortgezet onderwijs (CVO) met…
Lees verderHeb je te maken met discriminatie op school en vind je het lastig om dat te bespreken met je medeleerlingen, docenten of je ouders/verzorgers? Neem dan eens contact op met een…
Lees verderTe laat Ben je te laat? Dan meld je je op het verzuimpunt voor een briefje. De eerste drie keer is er niks aan de hand. Kom je vaker dan…
Lees verderDe KSG is een wereldcollege; een school die midden in de wereld staat en je voorbereidt op leren, leven en werken in een internationale omgeving. Dat kan in het buitenland…
Lees verderWij hebben in Nederland een leerplicht. Bij de KSG registreren wij verzuim en hebben hierover contact als dat nodig is met leerlingen en ouders/verzorgers. Op beide locaties is een verzuimpunt…
Lees verder