Schoolgids

World of …

Op de KSG besteden we veel aandacht aan het aanleren van vaardigheden. Met vaardigheden bedoelen we dat je leert om een probleem te onderzoeken en op te lossen, dat je leert plannen en samenwerken, dat je een goede presentatie kunt geven en weet waar je goed in bent, maar ook wat beter kan. Ook binnen onze World of vakken werk je aan het verder ontwikkelen van je vaardigheden. Welk vak past bij jou? In de brugklas kies je één van deze drie vakken.

Business: voor leerlingen die ondernemend zijn!

Wil je alles weten over winst maken, geld verdienen aan je eigen onderneming en leren wat hiervoor nodig is? Kies dan voor de World of Business. Tijdens de World of Business leer je dat winst maken meer is dan geld verdienen. De maatschappelijke en sociale impact hiervan is minstens zo belangrijk. We brengen je daarom in contact met de ondernemerswereld, besteden aandacht aan promotie en marketing en je krijgt de kans je eigen onderneming te starten.

Arts: voor leerlingen die het graag bont maken!

Tijdens het eerste jaar van World of Arts maak je kennis met bijna alle soorten kunst. Je gaat samen een groot schilderij maken en je leert improviseren en toneelspelen. Je wordt mediawijs door bijvoorbeeld stopmotion. Je maakt je eigen prentenboek, leert fotograferen en we organiseren een modeshow. Al deze projecten helpen jezelf te promoten als kunstzinnig en mediawijze leerling.

Sports: voor leerlingen die het ver willen schoppen!

Tijdens het eerste jaar van World of Sports ga je een echte voorstelling samenstellen en opvoeren: KSG got talent: je gaat schminken, trampoline springen, jongleren, dansen en nog veel meer. Natuurlijk ga je dan ook zelf het podium op! Je gaat dus niet alleen sporten maar ook dingen bedenken en organiseren.  Dit doe je samen met andere leerlingen . Wist jij dat je met een blinddoek om een balspel kunt spelen? Dan zit er een belletje in de bal. Je ervaart hoe het is om met een beperking te sporten. Verder besteden we aandacht aan freerunning, streetsports en hoe je gezond kunt eten en bewegen.