Schoolgids

Centrum Jeugd en Gezin (CJG)

In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor kinderen, jongeren en ouders/verzorgers. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het CJG komen regelmatig op school.

Gezondheidsonderzoek in schooljaar 2

Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van ieder kind in Apeldoorn. Op de middelbare school biedt het CJG in schooljaar 2 een gezondheidsonderzoek aan. Daarvoor krijg je thuis een uitnodiging en een digitale vragenlijst over gezondheid en welzijn met informatie en tips. De jeugdverpleegkundige komt langs op school. Je ouders/verzorgers hoeven daar niet bij aanwezig te zijn. Tijdens de afspraak word je gemeten en gewogen en bespreekt de jeugdverpleegkundige de vragenlijst met je. Ook komen (lichamelijke) veranderingen en andere belangrijke zaken aan bod. Als het nodig is, neemt de jeugdverpleegkundige na het gezondheidsonderzoek contact met op met je ouders/verzorgers, maar alleen als jij daar toestemming voor geeft.

Het CJG in de buurt

In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar jongeren en ouders /verzorgers terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. Je kan er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die in het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die verder kunnen helpen.

Contact

Telefoon: (055) 357 88 75 (dagelijks van 8.30 – 17.00 uur)
[email protected]
www.cjgapeldoorn.nl
www.facebook.com/CJGapeldoorn