Begeleiding richt zich op alle leerlingen. Extra ondersteuning is gewenst als de onderwijsontwikkeling van een leerling stagneert door sociaal-emotionele-, leer- of opvoedingsproblemen. Een leerling wordt doorgaans via de mentor of afdelingsleider aangemeld voor extra ondersteuning van een leerlingbegeleider, interne begeleider of schoolmaatschappelijk werker.
Een overzicht van onze basis -en extra ondersteuning vindt u hier. Of check de verkorte versie.
Het ondersteuningsteam bestaat uit
Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Luc Ladru ([email protected]).
Het Expertisepunt (EP) is onze oase in school waarvan leerlingen met een ondersteuningsbehoefte gebruik kunnen maken. Het EP geeft invulling aan diverse ondersteuningsbehoeften. Leerlingen die overprikkeld raken kunnen even een time-out nemen of leerlingen die moeite hebben met opstarten vanwege angstklachten kunnen hier opstarten. Onze pedagogisch medewerkers dragen samen met onze stagiaires zorg voor de leerlingen die gebruik maken van ons EP.
Het Kernteam adviseert, biedt hulp of begeleidt ouders/verzorgers en hun kind naar andere hulp. Vragen over het Kernteam kunt u stellen aan de ondersteuningscoördinator van onze school. Het kernteam vergadert driewekelijk. Waar nodig worden anderen deskundigen of ouders uitgenodigd om het kernteam te adviseren om met hun specifieke kennis een bredere kijk geven op de ontwikkeling van kinderen.
Het kernteam bestaat uit: de schoolmaatschappelijk werker, de schoolarts van het Centrum Jeugd en Gezin ( Mw. N. van Schaik [email protected]), de leerplichtambtenaar (mw. A. van Boven [email protected]) en de ondersteuningscoördinator.
Onze leerlingbegeleiders geven naast hun les- en mentortaak extra begeleiding aan leerlingen, ieder met hun eigen expertise, zoals: