Activiteiten en reizen

Activiteiten

Tijdens de start en afsluiting van ieder thema worden activiteiten georganiseerd. Dit zijn activiteiten die op school plaatsvinden zoals de startactiviteit van het thema ontdekken/discovery waarbij leerlingen elkaar, de school en de omgeving ontdekken of de startactiviteit van het thema feest/celebration waarbij de Bickels (Brugklas Integratie Comité) Halloween organiseren. Er zijn ook activiteiten in Nederland zoals een bezoek aan Wildlands of Burgers Zoo in het kader van het thema concurreren/compete of eendaagse activiteiten in het buitenland. Het bezoek aan Luik passend bij het thema samenwerken/collaboration is hier een voorbeeld van.  

Er zijn daarnaast verschillende activiteiten voor de hele school, zoals excursies, sportevenementen en debatwedstrijden. Natuurlijk vieren we ook feest. Feesten worden georganiseerd in overleg met de leerlingenraad. De leerlingen van de examenklassen hebben een galabal.

Uitwisselingsprojecten en reizen

De KSG is een wereldcollege. Bij ons kijk je over de grenzen van landen heen. Wij organiseren verschillende uitwisselingsprojecten met scholen in het buitenland. Je maakt hierdoor kennis met leeftijdsgenoten in het buitenland.

Elke afdeling organiseert daarnaast een afdelingsreis, met uitzondering van tweetalig havo en vwo. Deze leerlingen gaan in de brugklas naar Walnuttree Manor in Engeland en in klas 5 doen zij een stage in een Engelstalige omgeving.