Schoolgids

GSA (Gender & Sexuality Alliance) op de KSG

De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden (tekst van de landelijke GSA website)

Helaas is het ook vandaag de dag voor leerlingen (en wellicht medewerkers) met een andere dan de standaard seksuele en gender oriëntatie vaak niet zo dat ze ongestoord zichzelf kunnen zijn, ook niet op school. Zolang het woord ‘homo!’ als scheldwoord nog in de gangen klinkt en leerlingen worden gepest en buitengesloten bij het vermoeden van een LHBTIQ+ (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Interseksueel, Queer of +) oriëntatie is er werk te doen voor de GSA.

Om deze reden is op initiatief van een aantal leerlingen in het schooljaar 2019-2020 een GSA opgericht op de KSG. Paarse Vrijdag werd dat jaar voor het eerst gevierd op de KSG en we hadden af en toe een gezellige bijeenkomst.

Inmiddels zijn er drie collega’s actief betrokken bij de GSA en hebben we elke donderdag in de 2e pauze een open lunchbijeenkomst waar iedereen welkom is. Soms praten we met elkaar over activiteiten of situaties. Soms wordt er alleen gezellig ‘gechild’.

Van de GSA website:

GSA’s in Nederland krijgen steun van het COC. Dat is een organisatie die opkomt voor lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en intersekse personen. COC steunt GSA’s met gratis actiemateriaal, lokale ondersteuning door GSA-coördinatoren, regionale en landelijke GSA-dagen en landelijke campagnes, zoals Paarse Vrijdag of de International Day of Silence.

Voor meer info ga naar: www.gsanetwerk.nl/