Home > onderwijs > opleidingen

opleidingen

Op de KSG vinden we het belangrijk dat ieder kind gezien wordt. Letterlijk en figuurlijk. Daarom heeft elke afdeling (mavo, havo, up2havo, vwo en tweetalig vwo) een eigen afdelingsleider en eigen mentoren. Het mentorenteam voert regelmatig overleg over de begeleiding van leerlingen. De afdelingsleider wordt betrokken in dit overleg en weet goed wat er speelt op zijn/haar afdeling.

Een paar keer per jaar heeft iedere afdelingsleider een gesprek met de ouderklankbordgroep en een leerlingenpanel van de afdelingen.

mavo
Uitblinken op een manier die bij jou past!

De mavo van de KSG bereidt je voor op het mbo of de havo. Je leert zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Er is aandacht voor kunst en design en je kunt meedoen met up2art. Aan de Molleruslaan 32 heeft de mavo een eigen gebouw met een eigen aula, fietsenstalling, kluisjes, mediatheek en conciërges. Er zitten ongeveer driehonderd leerlingen op de mavo, wat het een gezellige en veilige school maakt. De docenten en mentoren zijn echte mavo-specialisten. De eindexamenresultaten zijn zeer goed, we streven met elkaar naar een 7,5.

up2havo
up2havo is er voor ambitieuze leerlingen die graag een havo-diploma willen halen en daarbij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken

Als je up2havo volgt, doe je na vier jaar mavo-examen. Voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde krijg je op up2havo standaard extra begeleiding. Aan het einde van het zesde jaar doe je eindexamen havo. De mindset op up2havo is havo. Je gaat naar school in het gebouw aan de Molleruslaan nummer 42, waar ook de havo leerlingen les krijgen. De (buitenschoolse) activiteiten en afdelingsreis zijn op up2havo hetzelfde als op de havo. Up2havo geeft leerlingen die qua prestaties net tussen mavo en havo inzitten, maar wel enorm gemotiveerd zijn, de kans om in zes jaar een havo diploma te behalen.

havo
op naar het hbo!

Op de havo word je in vijf jaar klaargestoomd voor het hoger beroepsonderwijs. Dat betekent dat je zelfstandig en probleem- oplossend leert werken, maar ook bijvoorbeeld hoofd- van bijzaken leert onderscheiden. Vanaf het eerste leerjaar werken we met RTTI, een manier om toetsen te analyseren en je inzicht te geven in je eigen leerstrategie, zodat je nog beter weet waaraan je moet werken en op welke manier je dit het beste kunt doen. 

vwo
focus op zelfstandigheid en onderzoekend vermogen!

Op het vwo word je voorbereid op een wetenschappelijke vervolgstudie aan de universiteit. Daarnaast wil de KSG het maximale uit elke leerling halen.
Het doel is dat je in zes jaar je vwo-diploma haalt. Daarbij willen we jouw ambities aanwakkeren en capaciteiten optimaal benutten. Bij ons op het vwo staat het aanleren van de (academische) vaardigheden van de toekomst centraal, zoals het doen van onderzoek. Onderzoeken betekent veel vragen stellen, analyseren en ontdekken hoe dingen werken. Maar leren we je ook hoe je jouw mening kunt onderbouwen met argumenten en stimuleren we het nemen van verantwoordelijkheid. In de onderbouw (klas één, twee en drie) volg je de bijzondere vakken science en Spaans.

tweetalig vwo
how to become a global citizen?

Je wilt wereldburger worden, gaat een uitdaging graag aan en je wilt vloeiend Engels leren spreken? Dan is tweetalig onderwijs (tto) iets voor jou!
Op het tweetalig vwo krijg je minimaal de helft van de lessen in het Engels. De docent spreekt Engels, maar je spreekt ook Engels met je klasgenoten. Daarnaast is er een speciale leerlijn internationalisering met als speerpunten kennis, communicatie en attitude. De KSG is een tto senior school. Dat betekent dat je in de onder- én bovenbouw tweetalig onderwijs kunt volgen. De onderbouw sluit je af met het Cambridge Advanced certificaat. Na de derde klas bereid jij je voor op het International Baccalaureate examen. In je eindexamenjaar kun je dus twee diploma’s behalen: je vwo diploma én je IB certificate! Om je aan te kunnen melden voor het tweetalig vwo heb je een vwo-advies nodig. We vinden het wel belangrijk dat jouw leerkracht van de basisschool denkt dat tweetalig vwo iets voor jou is. Voor tweetalig vwo vragen we 400 euro extra schoolgeld. Dit is inclusief de extra lessen Engels en de certificaten, maar exclusief de buitenlandse reizen
Kijk voor meer informatie over tweetalig onderwijs op www.ikkiestto.nl.

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa