Schoolgids

Masterclasses

Naast de gewone vakken bieden we in havo 4 en vwo 4 Masterclasses aan. Door deze uitdagende lessen vergroot je je kennis en zet je weer een stap naar het wereldburgerschap.

Masterclass MakersLab ‘Escape the Classroom’ – Voor creatievelingen, ontwerpers en bouwers

Zweet in je handen, je hersens kraken, je krijgt die puzzel maar niet opgelost. En de klok die tikt maar door…..

Escaperooms zijn heel populair geworden de laatste jaren. Misschien heb je er zelf wel eens eentje gespeeld. In deze masterclass ga je zelf een escaperoom ontwerpen en bouwen. Je leert de verschillende stappen van een ontwerpproces en kunt gebruik maken van allerlei apparaten in de technische ruimte van de BINAS. Zoals de lasersnijder, 3D printer of snijplotter. Maar je mag ook solderen, lijmen, zagen, knippen, schroeven, of wat je maar wilt. Je gaat een ontwerp maken, prototype bouwen, uittesten en verbeteren. Uiteindelijk sluiten jullie elkaar op en probeer je weer te ontsnappen.

Vind je het leuk om met je handen te werken, iets te bouwen, creatief te zijn, lol te maken en nieuwe vaardigheden te leren? Schrijf je dan in voor deze Masterclass MakersLab Escape the Classroom!

Masterclass sports unknown

Wil je graag de verschillende sporten proberen die waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan? Dit is je kans! Wat doen we zoal: mountainbiken, golfen, archerytag, bubbelvoetbal, beachtennis, orientatieloop, bmx, fitness/cardio. 

Cambridge Engels

Ben je goed in Engels en wil je je Engels nog meer opwaarderen. Volg dan deze masterclass. Aan deze masterclass zijn wel aanvullende kosten verbonden. Sta je minimaal een 7,5 voor Engels en wil je je Engels opwaarderen naar het niveau van C1? Schrijf je dan in voor deze masterclass!

Masterclass Geologie

Houd jij van mooie natuurwonderen, flonkerende mineralen en ook zelf de handen uit de mouwen steken? Vind jij fossielen niet je grootouders maar interessante afdrukken van vroegere tijden? Wil jij naar buiten en in Apeldoorn onderzoeken wat er zoal te zien is? Dan is de masterclass geologie wat voor jou!

In de masterclass geologie worden de geologische perioden besproken. Daarna is er aandacht voor verschillende soorten mineralen, gesteenten en fossielen. We doen een mineralen en gesteente determinatie, een route door Apeldoorn en halen een gastspreker naar school. Je mag zelf een geode kraken nadat je precies weet wat dat is. Ook kun je je eigen vondsten meenemen en mag je die zelf presenteren of zullen we die verder onderzoeken. Bij voldoende interesse sluiten we de masterclass af met een bezoek aan het Geologisch museum in Velp.

Jouw passie voor kunst ontwaakt!

Tijdens deze masterclass, die een volledig schooljaar gegeven wordt, maak je kennis met beeldende kunst en kunstgeschiedenis . Je gaat met beide vakken praktisch maar soms ook theoretisch aan de slag. Het doel van deze masterclass is niet alleen van alles ontdekken op het gebied van beeldende kunst maar ook het samenstellen van een eigen portfolio.

Is kunst jouw passie? Dan is dit de masterclass voor jou. Schrijf je snel in. 

Creatief Writing

Verzin jij graag verhalen? Schrijf je soms gedichten, of houd je dagboeken vol belevenissen bij? Heb je al twee romans geschreven, of kom je juist niet verder dan pagina vier? De masterclass Creative Writing is iets voor jou! 

In deze masterclass kijken we naar wat een verhaal een goed verhaal maakt, en hoe je zelf een goede tekst op papier zet. Daarbij hoort wat theorie, maar vooral: heel veel schrijven. In de masterclass werken we toe naar een eindproduct. Dat mag een kort verhaal, een reeks gedichten, een toneelstuk of zelfs een hele roman zijn – dat ligt helemaal aan wat jij wilt. 

Dus houd jij van schrijven en wil je er graag beter in worden? Geef je dan op voor de masterclass Creative Writing! 

Popband workshop

Vind je spelen in een band écht leuk? En zou je een paar nummers tijdens schooltijd willen instuderen? Kom dan naar het uurtje popband workshop!

We inventariseren wie welk instrument bespeelt of zingt en gaan aan de slag. Samen werken we aan de arrangementen. En als het even meezit gaan we aan de slag met singer-songwriting. Einddoel is dat we audio opnames maken die je afgemixt toegestuurd krijgt!

Filosofie en kunstgeschiedenis

Filosofie betekent in het Grieks: houden van wijsheid (filo = houden van, sophia = wijsheid). Een filosoof wil dus heel graag wijs, oftewel slim, worden! Wil jij ook je verdiepen in de kunstgeschiedenis en ben jij geïnteresseerd in filosofie. Schrijf je dan in voor deze masterclass.