Masterclasses

Naast de gewone vakken, bieden we in mavo 2, havo 4 en vwo 4 masterclasses aan. Naast je gewone vakken kies je minimaal 1 en maximaal 2 masterclasses uit het brede en uitdagende pakket. Door het volgen van de masterclasses vergroot je je kennis en zet je weer een stap verder naar het wereldburgerschap.

Mavo 2

Spaans

In deze masterclass maak je kennis met de Spaanse taal. Je leert lezen, schrijven en spreken in het Spaans.

Oriëntatieloop

In een oriëntatieloop zoek je zelf de weg in de natuur. In deze masterclass leer je kaartlezen, een kompas gebruiken en andere manieren om je te oriënteren in de natuur. Je maakt zelf een spannende oriëntatieloop én je werkt aan je conditie. Na deze masterclass raak jij de weg niet meer kwijt!

Kunst met knipoog

Wat heeft kunst te maken met filosofie? Dat ga je ontdekken tijdens deze masterclass. Je gaat vragen beantwoorden als: waarom jouw beste vriend of vriendin je ‘bestie’ is. Of je gaat nadenken wanneer je voor het laatst écht niks hebt gedaan; niet naar school, niet op WhatsApp, Instagram of Snapchat, maar echt helemaal niks. Dat zijn allemaal filosofische vragen. In elke les bespreken we een filosoof, leggen we een verband tussen filosofie en kunst en uiteindelijk ga jij je eigen meesterstuk schrijven over een door jou gekozen filosofisch onderwerp.

Havo 4 / VWO                   

Cambridge English

In de masterclass Cambridge English leer je Engels schrijven, lezen en spreken op hoog niveau.  

Creative writing

Vind jij het leuk om te schrijven? Kies dan voor de masterclass Creative writing. In de eerste 10 lessen werk je rondom een thema, zoals kinder- en jeugdliteratuur, vertelperspectief, dialoog, personages, poëzie en setting. In de laatste 5 lessen schrijf je je eigen verhaal. Dit kan een (kort) verhaal zijn, een kinderboek, een reeks gedichten of een filmscript. Alles is mogelijk!

Debatteren

In de masterclass Debatteren leer je hoe je een ander overtuigt, hoe je jouw publiek inspireert en je leert mensen te motiveren. Maar debatteren is meer dan goed spreken. Je leert ook luisteren en improviseren. Tijdens deze masterclass bekijk je beelden van bijzondere debatten en natuurlijk ga je ook met elkaar in debat.

Drama

Heb je altijd al op de planken willen staan? Wil jij mensen laten zien wat jij kan? In de masterclass Drama krijg jij de kans om je theatertalent te ontdekken en ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat jij je veilig en vrij voelt om te oefenen met verschillende dramatechnieken, dans, zang en muziek. De masterclass wordt natuurlijk afgesloten met een voorstelling.

Geologie

Wist jij dat gesteenten, fossielen en mineralen iets vertellen over de geschiedenis van de aarde, het klimaat en de ontwikkeling van het leven? In de masterclass Geologie ga je op onderzoek uit in verschillende geologische perioden, volg je een route door Apeldoorn en onderzoek je je eigen vondsten.

Jong ondernemer

Wil jij ‘eigen baas’ zijn en ondernemer worden? De masterclass Jong ondernemer bestaat uit een opdracht als oriëntatie op het ondernemerschap. Centraal daarbij staat het ondernemingsplan voor de startende ondernemer. In een groepje van drie of vier leerlingen ga je een ondernemingsplan schrijven voor jouw zelfgekozen onderneming.

Ontrafel de geheimen van jouw brein

Wil jij alles leren over jouw brein? In deze masterclass ontrafel je de geheimen van jouw brein. Waar zit de aanknop? Hoe werkt je geheugen? Wat gebeurt er bij epilepsie? Kunnen verschillende breinen met elkaar praten? En hoe worden hersenen onderzocht? Daarnaast onderzoeken we ook jouw vragen over het brein en je krijgt een gastles van een echte hersenonderzoeker.

Presenteren

Wist je dat de meeste mensen het heel eng vinden om voor een groep te spreken? In de masterclass Presenteren leer je hoe je met een goede presentatie je boodschap overbrengt én hoe je je zenuwen in bedwang houdt. Dat komt altijd van pas: op school, in een sollicitatiegesprek of later op je werk. In de masterclass ga je zelfs rappen om jezelf op een andere manier te presenteren.

Programmeren

Wil je je eigen website maken of je wiskunde-opgaven gewoon liever door de computer laten maken? In de masterclass Programmeren leer je twee talen waarmee je de computer concrete instructies kan geven: HTML en Python. Met de eerste taal kun je een website bouwen. Met de tweede taal kun je de computer berekeningen voor je laten uitvoeren.