DOE-middag 1 november

Doe-middag 1 november 2023

Hoe laat:   Het programma start om 14.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen.
Je bent vanaf 14.15 uur welkom op de KSG.
Waar:     Koninklijke Scholengemeenschap (KSG)
Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42
7316 AW Apeldoorn
T: 055 52 12 655
E: info@ksg-apeldoorn.nl
Voor wie:     alle kinderen in groep 8

Op 1 november maak je kennis met onze World of vakken. Meld je nu aan en kies het vak dat jij in ieder geval wilt ontdekken!

Let op: de inschrijving start op woensdag 4 oktober 2023 om 10.00u.

Keuzeprogramma 1 november

World of Sports

Sport is een vak! Sport jij graag? Ontdek dan wat de KSG op sportief vlak te bieden heeft.

Je hoeft echt geen topsporter te zijn om op onze school te kunnen sporten. Sport is belangrijk voor iedereen. Ten eerste omdat bewegen goed voor je gezondheid is, maar ook omdat je met sporten veel leert over organiseren, elkaar helpen en samenwerken.
Tijdens de Doe-maand kun je kennismaken met het keuzevak World of Sports. Ben je een echte sportfan, dan kun je op alle afdelingen sport als examenvak kiezen! Kom je onze gymzalen en sportmogelijkheden ontdekken?

World of Arts

Creativiteit en kunst! Ontdek wat de World of Arts jou te bieden heeft.

World of Arts is één van onze keuzevakken. Wanneer je dit vak kiest krijg je twee uur extra aan kunstonderwijs in de week. Je gaat in deze uren bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, toneel, muziek, stop-motion of (kleding) ontwerpen. Iedere leerling volgt daarnaast het vak Art en Design. Dit is een samenwerking tussen de vakken muziek, techniek, handvaardigheid en tekenen. Als je van ontwerpen en kunst houdt, dan is de KSG echt iets voor jou!

World of Business

Ben jij ondernemend? Zit ondernemen in jouw bloed? Ontdek dan wat de World of Business daaraan kan bijdragen. Bij het keuzevak World of Business leer jij hoe je als jonge ondernemer stappen kunt maken om een echt bedrijf te starten. Je ontdekt wat voor soort ondernemer je bent en welke eerste stappen je moet zetten om je droom om eigen baas te worden waar te maken. Word jij eigenaar van je eigen game-bedrijf? Ga je een eigen kledinglijn beginnen of heb je een ander creatief idee? Ontdek dan hoe de World of Business jou kan helpen

Science

Ontwikkelen en analyseren!! Vind jij het leuk om onderzoek te doen, dingen te bedenken en te ontwerpen. Hou je van techniek? Schrijf je dan in Science. Science bieden we aan in klas 1 en 2 en is een samenwerking tussen natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Je leert bij dit vak meer over de wereld en mag zelf oplossingen zoeken en maken voor technische problemen die jij wilt oplossen.

De KSG is een wereldcollege

We verdiepen ons in de wereld om ons heen. Bij ons kun je tweetalig onderwijs volgen en besteden we veel aandacht aan internationale thema’s, andere landen, talen en culturen. Ook vinden we sport en een goede gezondheid heel belangrijk.