Home > begeleiding

begeleiding

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor het filmpje.

 

Wat is jouw aanpak bij het leren? Niet iedereen leert op dezelfde manier en daar helpen wij jou bij!
Zo leer jij op de manier die bij jou past.

Elke klas heeft een eigen mentor die je alles vertelt wat je moet weten over onze school en aan wie je vragen kan stellen. Bij je mentor kan je altijd terecht als je ergens mee zit. Ook zijn onze BICkels er speciaal voor jou. Dit zijn ouderejaars leerlingen die jouw vragen kunnen beantwoorden over huiswerk, leren, toetsen, docenten, lokalen en wat je maar kunt verzinnen. Je kunt ook hulplessen en huiswerkondersteuning krijgen.

Hulplessen klas 1
In klas 1 hebben leerlingen de mogelijkheid om hulplessen te volgen voor Nederlands, Engels, wiskunde en gym, oftewel Motorisch Remedial Teaching (MRT).

Helpdesk 2019-2020
Indien een leerling extra hulp nodig heeft voor een bepaald vak is het mogelijk bijles te nemen van een leerling uit de bovenbouw. De Helpdesk is dan de bemiddelaar.

Huiswerkklas
Na de herfstvakantie start de huiswerkklas. Dit houdt in dat er op maandag t/m donderdag van 15.00 tot 16.00 uur huis- en leerwerk kan worden gedaan in een rustige, prikkelarme omgeving.

Studiekring
Studiekring is een huiswerkinstituut dat gebruik maakt van de lokalen van de KSG. Bij Studiekring bepaalt u zelf wat nodig is. U kunt de verschillende diensten naar behoefte combineren om zo de best passende begeleiding samen te stellen. Bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding en intensief contact met ouders, school of andere begeleiders. Of bijles met een uur studiementoraat, om ook wat aandacht aan het leren plannen te besteden. Kijk op de website van Studiekring voor meer informatie.

  • tto-logo
  • logo Nuffic
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa