Home > Wiki > Lenteschool

Lenteschool

Dit schooljaar organiseert de KSG in samenwerking met alle middelbare scholen in Apeldoorn en met kennispartner Lyceo de Lenteschool. Lyceo is de meest gevraagde examentrainer en huiswerkbegeleider van Nederland. Tijdens een korte en intensieve periode krijgen leerlingen de kans om achterstanden weg te werken. Door deelname aan de Lenteschool kan voorkomen worden dat een leerling blijft zitten.

Lyceo Lenteschool
De Lenteschool vindt dit schooljaar plaats van 23 april tot en met 26 april 2018. Leerlingen werken met hulp van ervaren en getrainde, vakinhoudelijke begeleiders van Lyceo tijdens de Lenteschool aan één vak. In uitzonderingssituaties kan er aan een tweede vak gewerkt worden. Uitgangspunten van de Lenteschool zijn:

  • Dagelijkse vakinhoudelijke begeleiding;
  • Coaching op maat;
  • Verbeteren van studievaardigheden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.lyceo.nl/lenteschool.

Lenteschool bewezen effectief
Lyceo organiseert reeds drie jaar Lente- en Zomerscholen. 84 procent van de leerlingen die afgelopen jaar hebben deelgenomen, is over naar een volgend leerjaar. Leerlingen zijn met name enthousiast over de behulpzaamheid en kennis van de begeleiders. De waardering is boven de 8 gemiddeld. 70% is van mening dat de Lente- en/of Zomerschool hen helpt in het volgende leerjaar. Dit blijkt uit het onafhankelijk onderzoek dat, in opdracht van Lyceo, is uitgevoerd is door SEO Economisch Onderzoek (gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam) onder 1500 deelnemers.

Voor wie is de Lenteschool?
Door docenten en mentoren wordt bepaald welke leerlingen in aanmerking komen voor deelname aan de Lenteschool. De Lenteschool is een voorwaardelijk en vrijwillig traject, u kunt uw zoon/dochter dus niet zelf opgeven. Indien uw zoon/dochter is geselecteerd, kunt u zelf beslissen over deelname. Houd in dat geval 23 april tot en met 26 april 2018 voor uw kind alvast vrij.

Contact
Indien u vragen heeft over de Lyceo Lenteschool, kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de Lenteschool vanuit de KSG, dhr. Q. Gerritse, tel. 055 52 126 55 of e-mail  Q.Gerritse@ksg-apeldoorn.nl.
Voor vragen over Lyceo kunt u contact opnemen via 071 79 000 40.

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein