Home > tweetalig vwo (tvwo)

tweetalig vwo (tvwo)

How to become a global citizen?

Je wilt wereldburger worden, gaat een uitdaging graag aan en je wilt vloeiend Engels leren spreken? Dan is tweetalig onderwijs (tto) iets voor jou!

Op het tweetalig vwo krijg je minimaal de helft van de lessen in het Engels. De docent spreekt Engels, maar je spreekt ook Engels met je klasgenoten. Daarnaast is er een speciale leerlijn internationalisering met als speerpunten kennis, communicatie en attitude.

De KSG is een tto senior school. Dat betekent dat je in de onder- én bovenbouw tweetalig onderwijs kunt volgen. De onderbouw sluit je af met het Cambridge Advanced certificaat. Na de derde klas bereid jij je voor op het International Baccalaureate examen. In je eindexamenjaar kun je dus twee diploma’s behalen: je vwo diploma én je IB certificate!”

In de bovenbouw doorlopen leerlingen het Cambridge programma Global Perspectives en vormt de internationale stage een hoogtepunt van de leerlijn richting wereldburgerschap.

Om je aan te kunnen melden voor het tweetalig vwo heb je een vwo-advies nodig. We vinden het wel belangrijk dat jouw leerkracht van de basisschool denkt dat tweetalig vwo iets voor jou is. Voor tweetalig vwo vragen we 400 euro extra schoolgeld. Dit is inclusief de extra lessen Engels en de certificaten, maar exclusief de buitenlandse reizen.

Kijk voor meer informatie over tweetalig onderwijs op onze FAQ Tweetalig onderwijs of op www.ikkiestto.nl.

Certificaat Cambridge Advanced Exam

Aan het einde van de derde klas neem je deel aan het Cambridge Advanced Exam, dat is één van de vijf Cambridge Exams, die jouw “General British English” toetsen. Met een Cambridge-examen op zak, heb je een diploma dat wereldwijd op waarde wordt geschat. Je kunt dan het juniorcertificaat in ontvangst nemen.

Daarna kun je doorgaan voor het seniorcertificaat. Uiteindelijk behaal je het reguliere vwo-diploma en het seniorcertificaat, maar je kunt ook het certificaat English Language and Literature halen van het International Baccalaureate.

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa