Home > Van mavo tot tto

Van mavo tot tto

 

 

 

Klik op de afbeelding voor het filmpje

 

 

Mavo
De mavo van de KSG biedt jou een veilige  en vertrouwde omgeving in een kleinschalig mavo-gebouw. Je wordt gezien en als het  nodig is, word je ook geholpen.
Op de KSG kijken we over grenzen heen!  Je gaat op reis en doet mee aan internationale uitwisselingen. Zo leer je andere landen en culturen kennen. Ook in de lessen op school maak je via ‘global issues’ uitstapjes buiten Nederland.
Ben jij ondernemend? Zit ondernemen in jouw bloed? Bij het vak  World of Business leer jij hoe je als jonge  ondernemer stappen kunt maken om een  echt eigen bedrijf te starten. Wij bereiden  je voor op de maatschappij van de toekomst!
Succes verzekerd! De Engelse taal hoor je overal ter wereld terug. Misschien wil je later wel in het buitenland  werken of studeren. Dan is het heel belangrijk,  dat je goed Engels leert spreken! Op de KSG  leer je beter Engels spreken door het volgen  van Anglia. Ieder zijn eigen tempo en niveau,  maar wel ieder jaar een stap vooruit.
Ontdek wat jij kan! Kies je voor mavo op de KSG, dan kies je voor  een toekomst als wereldburger. Wij helpen jou  ontdekken wat je wilt en kunt, je leert keuzes maken en we bereiden je goed voor op jouw toekomst!

Up2havo
Op naar het hbo!
Up2havo is er voor ambitieuze leerlingen die graag een havodiploma willen halen en daarbij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken! Als je up2havo volgt, doe je na vier jaar mavo-examen. Voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde krijg je op up2havo standaard extra begeleiding. Aan het einde van het zesde jaar doe je eindexamen havo. De mindset op up2havo is havo. Je gaat naar school in het gebouw aan de Molleruslaan nummer 42, waar ook de havoleerlingen les krijgen. De (buitenschoolse) activiteiten en afdelingsreis zijn op up2havo hetzelfde als op de havo. Up2havo geeft leerlingen die qua prestaties net tussen mavo en havo inzitten, maar wel enorm gemotiveerd zijn, de kans om in zes jaar een havodiploma te behalen.

Havo
Op naar het hbo!
Op de havo word je in vijf jaar klaargestoomd voor het hoger beroepsonderwijs. Dat betekent dat je zelfstandig en probleem- oplossend leert werken, maar ook bijvoorbeeld hoofd- en bijzaken leert onderscheiden. Vanaf het eerste leerjaar werken we met RTTI, een manier om toetsen te analyseren en je inzicht te geven in je eigen leerstrategie, zodat je nog beter weet waaraan je moet werken en op welke manier je dit het beste kunt doen.

Tweetalig havo en vwo 
Je wilt wereldburger worden, gaat een uitdaging graag aan en je wilt Engels leren spreken alsof het je eigen taal is? Dan is tweetalig onderwijs (tto) iets voor jou. Vanaf schooljaar 2020-2021 kun je ook tweetalig havo volgen op de KSG!

In de onderbouw van de tweetalige havo of vwo krijg je minimaal de helft van de lessen in het Engels. De docent spreekt Engels, maar je spreekt ook Engels met je klasgenoten. Als je tweetalig onderwijs volgt, hoef je niet heel goed te zijn in Engels. Maar je moet wel heel goed willen worden. Bovendien krijg je niet alleen Engels op een hoog niveau, waardoor je een Cambridge certificaat én een internationaal erkend IB diploma haalt, maar je wordt veel breder gevormd. De persoonsvorming en culturele vorming zijn minstens zo belangrijk als het behalen van een hoog niveau Engels. Doordat er vanaf de brugklas al heel veel geoefend wordt met het presenteren van jezelf en je ideeën, leer je snel hoe je je mening goed over kunt brengen. Dit presenteren gebeurt zowel mondeling als schriftelijk en wordt per jaar natuurlijk steeds wat uitgediept. Daarnaast ga je natuurlijk heel vaak op reis! Bijna iedere klas ga je wel naar het buitenland met je klasgenoten! Hierdoor voel je je heel snel op je gemak in andere omgevingen.

Om je aan te kunnen melden voor het tweetalig havo of vwo heb je een havo, havo/vwo of vwo-advies nodig. We vinden het wel belangrijk dat jouw leerkracht van de basisschool denkt dat tweetalig onderwijs iets voor jou is. Voor tweetalig onderwijs vragen we vanaf schooljaar 2020-2021 450 euro extra schoolgeld. Dit is inclusief de extra lessen Engels, de certificaten en twee buitenlandse reizen.

Vwo
Focus op zelfstandigheid en onderzoekend vermogen!
Op het vwo word je voorbereid op een wetenschappelijke vervolgstudie aan de universiteit. De KSG streeft ernaar het maximale uit elke leerling te halen. Het doel is dat je in zes jaar je vwo-diploma haalt. Daarbij willen we jouw ambities aanwakkeren en capaciteiten optimaal benutten. Bij ons op het vwo staat het aanleren van de (academische) vaardigheden van de toekomst centraal, zoals het doen van onderzoek. Onderzoeken betekent veel vragen stellen, analyseren en ontdekken hoe dingen werken, maar leren we je ook hoe je jouw mening kunt onderbouwen met argumenten en we stimuleren het nemen van verantwoordelijkheid. In de onderbouw (klas één, twee en drie) volg je de bijzondere vakken science en Spaans. In de bovenbouw (klas vier en vijf) volg je het vak Global perspectives.

  • tto-logo
  • logo Nuffic
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa