Home > Sterk Onderwijs

Sterk Onderwijs

 

 

 

Klik op de afbeelding voor het filmpje

 

 

Mavo
Uitblinken op een manier die bij jou past!
De mavo van de KSG bereidt je voor op het mbo of de havo. Je leert zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Aan de Molleruslaan 32 heeft de mavo een eigen gebouw met een eigen aula, fietsenstalling, mediatheek en eigen conciërges en kluisjes. Er zitten ongeveer driehonderd leerlingen op de mavo: een gezellige en veilige school. De docenten en mentoren zijn echte mavospecialisten. De eindexamenresultaten zijn zeer goed: we streven met elkaar naar een 7,5. Er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Er is aandacht voor kunst en design en je kunt meedoen met up2art.

Up2havo
Op naar het hbo!
Up2havo is er voor ambitieuze leerlingen die graag een havodiploma willen halen en daarbij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken! Als je up2havo volgt, doe je na vier jaar mavo-examen. Voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde krijg je op up2havo standaard extra begeleiding. Aan het einde van het zesde jaar doe je eindexamen havo. De mindset op up2havo is havo. Je gaat naar school in het gebouw aan de Molleruslaan nummer 42, waar ook de havoleerlingen les krijgen. De (buitenschoolse) activiteiten en afdelingsreis zijn op up2havo hetzelfde als op de havo. Up2havo geeft leerlingen die qua prestaties net tussen mavo en havo inzitten, maar wel enorm gemotiveerd zijn, de kans om in zes jaar een havodiploma te behalen.

Havo
Op naar het hbo!
Op de havo word je in vijf jaar klaargestoomd voor het hoger beroepsonderwijs. Dat betekent dat je zelfstandig en probleem- oplossend leert werken, maar ook bijvoorbeeld hoofd- en bijzaken leert onderscheiden. Vanaf het eerste leerjaar werken we met RTTI, een manier om toetsen te analyseren en je inzicht te geven in je eigen leerstrategie, zodat je nog beter weet waaraan je moet werken en op welke manier je dit het beste kunt doen.

Vwo
Focus op zelfstandigheid en onderzoekend vermogen!
Op het vwo word je voorbereid op een wetenschappelijke vervolgstudie aan de universiteit. De KSG streeft ernaar het maximale uit elke leerling te halen. Het doel is dat je in zes jaar je vwo-diploma haalt. Daarbij willen we jouw ambities aanwakkeren en capaciteiten optimaal benutten. Bij ons op het vwo staat het aanleren van de (academische) vaardigheden van de toekomst centraal, zoals het doen van onderzoek. Onderzoeken betekent veel vragen stellen, analyseren en ontdekken hoe dingen werken, maar leren we je ook hoe je jouw mening kunt onderbouwen met argumenten en we stimuleren het nemen van verantwoordelijkheid. In de onderbouw (klas één, twee en drie) volg je de bijzondere vakken science en Spaans. In de bovenbouw (klas vier, vijf en zes) volg je masterclasses en het vak Global perspectives.

Tweetalig vwo
How to become a global citizen?
Je wilt wereldburger worden, gaat een uitdaging graag aan en je wilt vloeiend Engels leren spreken? Dan is tweetalig onderwijs (tto) iets voor jou! Op het tweetalig vwo krijg je minimaal de helft van de lessen in het Engels. De docent spreekt Engels, maar je spreekt ook Engels met je klasgenoten. Daarnaast is er een speciale leerlijn internationalisering met als speerpunten kennis, communicatie en attitude. De KSG is een tto senior school. Dat betekent dat je in de onder- én bovenbouw tweetalig onderwijs kunt volgen. De onderbouw sluit je af met het Cambridge Advanced certificaat. Na de derde klas bereid jij je voor op het International Baccalaureate examen. In je eindexamenjaar kun je dus twee diploma’s behalen: je vwo diploma én je IB certificate!

Om je aan te kunnen melden voor het tweetalig vwo heb je een vwo-advies nodig. We vinden het wel belangrijk dat jouw leerkracht van de basisschool denkt dat tweetalig vwo iets voor jou is.
Voor tweetalig vwo vragen we 400 euro extra schoolgeld. Dit is inclusief de extra lessen Engels en de certificaten, maar exclusief de buitenlandse reizen. Kijk voor meer informatie over tweetalig onderwijs op www.ikkiestto.nl.

Vaardigheden
Nog beter voorbereid de wereld in
Op de KSG besteden we ruim aandacht aan het aanleren van vaardigheden, vaardigheden zoals informatie verwerven en verwerken, probleem oplossen, plannen, ontwikkelen en onderzoeken, analyseren, samenwerken, presenteren, reflecteren. In de onderbouw leer je deze vaardigheden onder andere bij de vakken science (havo, vwo en tweetalig vwo), design (mavo en up2havo) en in het stroomonderwijs. Bij science staan onder andere onderzoeken, analyseren en informatie verwerven en verwerken centraal. Je bouwt bijvoorbeeld met de klas een weerstation. Design is een samensmelting van meerdere kunstdisciplines: muziek, techniek en beeldende vormgeving. Bij design staan de vaardigheden ontwerpen en ontwikkelen centraal. Je leert werken met verschillende materialen en technieken en er is veel aandacht voor ICT. Bij het stroomonderwijs staan plannen, organiseren en presenteren centraal. Vanuit een door jou gekozen discipline, kunst, sport of bèta, werk je aan het verwerven en versterken van deze vaardigheden. Tijdens de middag stroomonderwijs kun je kennismaken met de verschillende disciplines en kun je je voorkeur voor een stroom aangeven.

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa