Home > Nieuws > Uitwisseling Macedonië

Uitwisseling Macedonië

vrijdag 27 oktober 2017

Een deel van onze havo 3 en up2havo 3 leerlingen is op uitwisseling geweest naar Macedonië. Ze hebben daar een hele bijzondere tijd gehad en verbleven bij gastgezinnen. In april komen de leerlingen uit Ohrid een bezoek brengen aan de KSG en  ook zij zullen dan in gastgezinnen worden ondergebracht.

 

Onderstaand een verslag van een leerling:

 

Kevin Veldhoen (up3b):  Hoi ik ben Kevin. Ik ben op uitwisseling geweest naar Macedonië. Ik heb het heel leuk gehad. Ik was gekoppeld met Taner Izet. Ik vond het heel leuk met hem soms was het ook lastig om te praten omdat we sommige woorden niet kenden. Maar we konden elkaar wel verstaan en als iemand iets niet wist vulden we elkaar aan.

Ik vond het hiken wel erg zwaar maar gelukkig hadden we genoeg pauze. Het hiken duurde ook heel lang. We waren ook naar een stad in Albanië geweest het was daar wel heel koud en regenachtig.

We zijn daarna naar een museum gegaan waar je een dorp had dat boven het water stond het was heel mooi om te zien hoe mensen daar leefden, het was niet zo’n heel groot dorp. We zijn ook naar Bitola gegaan en hebben daar mozaïek werken bezocht en er was een theater. Op de eerste rij stonden namen van belangrijke mensen in die tijd.

Nadat we de mozaïek werken in Bitola gezien hadden gingen we naar de stad zelf en hebben we daar want mooie standbeelden gezien en kerkjes. Dit was mijn ervaring van de uitwisseling

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein