Home > Nieuws > Uitwisseling Budapest

Uitwisseling Budapest

vrijdag 17 mei 2019

Na een mooie week in Budapest was het op 5 mei de beurt aan de Hongaren om ons te bezoeken. Een warm ontvangst op school door de leerlingen en ouders zorgde voor een goed begin van de uitwisselingsweek, met als thema ‘History’.

Iedere leerling nam de verantwoordelijkheid voor een bepaald programmaonderdeel op zich. We starten met de geschiedenis van de KSG door leerlingen die hulp hadden gekregen van de medewerkers van het archief. De geschiedenis van Apeldoorn kwam aan bod en daarna konden de leerlingen punten verdienen in een fietstocht door de stad. Dinsdag werkten de leerlingen met hun Hongaarse partner aan een project over hun familiegeschiedenis en werden er typische Hollandse spelletjes georganiseerd en een korfbalclinic gegeven door coach Dolf Nijbroek, georganiseerd door Bob. Met dank aan Astrid, Lotte en Manon konden de Hongaren een kijkje nemen in de lessen. Ook gingen we de regio in met een bezoek aan de kleinste stad van Nederland Bronckhorst, zaten we op een fluisterboot in Zutphen en deden we een door leerlingen gemaakte quest door Deventer.

Als kers op de taart werd de week beëindigd met een trip naar Amsterdam. Een wandeling door de Joodse buurt met uitleg van Carel en Manon, de geschiedenis van Nederland uitgelegd in de griezelige Amsterdam Dungeon en een puzzel in het Rijksmuseum maakte de week compleet.

We kijken terug op een succesvolle uitwisseling!

  • tto-logo
  • logo Nuffic
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa