Home > Nieuws > Uitwisseling Apeldoorn – Burlington

Uitwisseling Apeldoorn – Burlington

vrijdag 24 maart 2017

Al geruime tijd maakt de KSG onderdeel uit van een Canadees-Nederlandse uitwisseling waarbij leerlingen uit klas 4 van de drie AVOO scholen uitwisselen met leerlingen uit onze Canadese zusterstad Burlington.

Een belangrijk onderdeel van het uitwisselingsproject is dat leerlingen in gemengde koppels beschikbare militaire dossiers onderzoeken en biografieën opstellen van Canadese militairen die zijn omgekomen bij de bevrijding van ons land. Deze militairen zijn begraven in Holten op de Canadese begraafplaats. De eindproducten van het project 2016/2017 zullen door middel van een tijdelijke expositie in het informatiecentrum bij de Canadese begraafplaats gepresenteerd worden.

Voorafgaand aan de ceremonie zal de expositie officieel geopend worden door Geert Popma. Aansluitend aan de opening zal het werk van een aantal leerlingen (de zogenoemde soldier profiles), bij de betreffende graven op de begraafplaats worden voorgelezen. Tevens zullen leerlingen van de KSG een gedicht voordragen om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 9 april om 13.15. Hierna verplaatst de ceremonie zich naar de graven op het Ereveld. Om 14.30 begint de herdenkingsceremonie van de ‘48th Highlanders’.

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein