Uitreiking Anglia certificate of English, ESOL international

Dinsdagavond 5 oktober was het zo ver. Vierentwintig leerlingen, die vorig jaar in mavo 1 zaten, kregen hun Anglia certificaten. De niveaus, waarin examen gedaan is, varieerden van Preliminary (A1) tot Intermediate (B1). Super scores voor onze mavo 1 leerlingen.

De leerlingen worden getest op reading, writing en listening. Deze examens worden naar Engeland gestuurd waar ze nagekeken worden. Veertien leerlingen haalden distinction (> 80% score) 1 leerling 100% score op reading en een leerling 100% score op luisteren. Als docente Engels/Anglia van deze klas ben ik natuurlijk ontzettend trots op het resultaat.

Dit schooljaar zullen alle leerlingen uit klas 1mh Anglia examen doen in juni 2022. De docenten Engels die lesgeven aan deze klassen gaan na de herfstvakantie de “placementtest” afnemen. Dit is om het startniveau te bepalen. Alle leerlingen zullen dan een niveau hoger examen doen. De huidige mavo 2 leerlingen gaan 1 niveau hoger examen doen. De instroom in mavo 2 zal eerst nog een placementtest maken om het niveau te bepalen, net als in klas 1.

We zetten mooie stappen om ook op de mavo en in de mavo/havo klassen extra aandacht te geven aan ons Wereldcollege en alle leerlingen een succeservaring te gunnen.

Anglia coördinator, Dorien Gietema