Home > Nieuws > Politiek Den Haag

Politiek Den Haag

donderdag 6 oktober 2016

Vrijdag 30 september zijn de vierdejaars mavo- en vwo-leerlingen op excursie naar politiek Den Haag geweest. Het was een volle dag met een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer, activiteiten op en rondom het Binnenhof, en de nodige discussies à la Tweede Kamerleden. De leerlingen hebben allemaal wat opgestoken van de excursie en zijn meteen aan de slag gezet met de maatschappijleer-lesinhoud. De mavoleerlingen hadden de opdracht de dag bij te houden voor het vak Maatschappijleer, en de vwo-leerlingen konden hun kennis van de Rechtsstaat meteen gebruiken bij het beantwoorden van de vele vragen die door de begeleiders van ProDemos werden gesteld.

Vanuit de ProDemos organisatie klonken er complimenten over de betrokkenheid van onze leerlingen en de goede vragen die zij stelden. Al met al dus een geslaagde dag!

 De docenten Maatschappijleer hopen de opgedane kennis terug te zien en te horen in de lessen van Maatschappijleer, waar -zeker met de komende Tweede Kamerverkiezingen- veel over de politiek, de rechtsstaat en maatschappelijke problemen wordt gesproken.

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein