Home > Nieuws > Ouderavond, woensdag 26 oktober 2016

Ouderavond, woensdag 26 oktober 2016

maandag 10 oktober 2016

Beste ouder/verzorger,

De Ouderraad van de KSG nodigt u uit voor de

Thema ouderavond op woensdag 26 oktober 2016 over de Gezonde School

Plaats: Aula, Koninklijke Scholengemeenschap, Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42, 7316 AW Apeldoorn

Inloop tussen 19.00-19.30 uur met koffie/thee en stemmen voor drie vacatures in de Deelraad (organisatie door en onder verantwoordelijkheid van de verkiezingscommissie Deelraad KSG. De verkiezingscommissie informeert u vooraf over de kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld.)

Thema: Hoe gezond is de KSG?

De KSG is actief bezig met het thema ‘Gezonde School’, en heeft een paar weken geleden met veel publiciteit het vignet Gezonde School verworven, inclusief een bordje aan de buitenmuur van de school. Maar wat houdt dat concreet in, en wat vinden de ouders hiervan? Gaat dat alleen over het ‘broodje Gezond’ in de kantine, of komt er meer bij kijken? Jazeker, ook leefstijl, sport en bewegen, roken, alcohol en drugs, sociale veiligheid en social media horen hierbij. In een Gezonde School hebben leerlingen het beter naar hun zin en zijn de schoolprestaties beter. En houdt ‘gezond’ op als je de schooldeur uitgaat, of heeft dat ook iets met het thuisleven te maken?

Aan de hand van inleidingen door deskundigen en betrokkenen gaan we hierover in discussie met ouders en schoolleiding.

–       Inleiding door Jeroen Noordzij (GGD Noord Oost Gelderland, Adviseur Gezonde School voor  Apeldoorn). Hij zal onder meer uitleggen wat het concept ‘Gezonde School’ inhoudt, hoe je een Gezonde School wordt, de rol van GGDNOG, de ervaringen tot nu toe, wat heeft de Gezonde School te maken met een gezond leven thuis.

–       Gezonde School coördinatoren en KSG-leerkrachten Han Stolte en Ciska Jonges zullen het KSG-beleid toelichten. Wat zijn de doelen en tijdpad; wat wordt verwacht van de ouders?

–       Leerling Bert Boomkamp (leerlingengeleding in de Deelraad) zal de ervaringen van de leerlingen met de Gezonde School delen en aangeven wat de leerlingen er van vinden. En wat verwachten de leerlingen van hun ouders?

–       Vervolgens is er tijd voor vragen en discussie met aanwezigen en sprekers.

–       Tot slot is er tijd voor informeel napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

–       De avond eindigt uiterlijk om 22.00 uur.

Het is ontzettend belangrijk om de stem van veel ouders te krijgen bij de verkiezingen voor de Deelraad, maar ook de meningen en ideeën over de Gezonde School. Neem deze kans en meldt u aan!

Aanmelden voor deze avond kan door een e-mail te sturen aan: annebeth.degroot@gmail.com

Namens de Ouderraad,

Marga Kluft, Annebeth de Groot, René van Gerwen

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein