Home > Nieuws > Masterclass Science en Design

Masterclass Science en Design

vrijdag 25 november 2016

Op woendag 23 oktober kwamen er ongeveer 100 leerlingen uit groep 8 naar de Koninklijke Scholengemeenschap om kennis te maken met de vakken science en design. Voor sommige leerlingen de eerste keer dat ze bij ons de school in stapten. Voor anderen redelijk vertrouwd omdat broer of zus al bij ons op school zitten. Eenmaal in het lokaal konden we na de kennismaking al snel aan de slag.

Bij Science hebben leerling een antwoord gevonden op de vraag; bestaat een stift daadwerkelijk uit één kleur, of valt deze kleur uitéén in meerdere schakeringen als je de drager van de stift (denk aan het papier waarop geschreven is) nat maakt? Bij design hebben de leerlingen ervaren dat het geluid uit je mobiel daadwerkelijk beter klinkt als je dit door een wc-rol laat verplaatsen.

Hoe dit alles precies werkt gaat te ver om hieruit te leggen, maar dat de toekomstige leerlingen geboeid waren kunnen we bevestigen. Ik zelf vind dat we dan ook mogen spreken van een geslaagde middag, waar wij als ksg hebben kunnen laten zien dat onze school veel te bieden heeft.

 

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein