Home > Nieuws > KSG draait dagje expres in de kou

KSG draait dagje expres in de kou

dinsdag 14 februari 2017

De school doet mee aan warme-truiendag!

Leerlingen en docenten van de KSG zaten gisteren met hun jas aan in de klas. De school deed voor het eerst mee aan de ‘warme-truiendag’.
De verwarming van de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn stond gisteren al op de weekendstand. Toch had niet iedereen een extra dikke trui meegenomen voor de warme-truiendag. Daarom trokken de leerlingen hun jas maar aan en deden een sjaal om. Handschoenen aan in de klas of een capuchon op. In de docentenkamer liepen de leerkrachten voor de verandering eens niet in hun T-shirt rond.

Historisch
,,We gaan veel meer van dit soort duurzaamheidsacties doen,” zegt docent Engels Lotte van de Wardt. Ze zit in de recent opgerichte werkgroep die duurzaamheid binnen de school een prominente plek gaat geven. De KSG zit in een historisch schoolgebouw, verdeeld over vijf panden, waar heel wat energiewinst te behalen is. De school wil daar serieus werk van maken.

De school gebruikt gemiddeld 500 kubieke meter gas per dag, oftewel 90.000 euro op jaarbasis. De energierekening is 275 euro per dag. Eén dagje de verwarming vier graden lager levert dus direct aantoonbaar winst op.

Startsein
De warme-truiendag is het startsein voor meer acties. ,,We gaan een goededoelendag organiseren voor zonnepanelen op de daken van de school en afval scheiden. We onderzoeken de mogelijkheden voor dubbel glas. En we dagen leerlingen uit om mee te denken. In het nieuwe vak science zal duurzaamheid een belangrijke plek krijgen. Drie leerlingen werken al aan een profielwerkstuk waarin ze onderzoek doen naar meer duurzaamheid in de school,” vertelt Van de Wardt. ,,We willen vooral bewustwording creëren. Het is niet meer van deze tijd als je geen rekening houdt met duurzaamheid. We hebben een verantwoordelijkheid naar de toekomst.”

 

De Stentor d.d. 11 februari 2017 Hemmy van Reenen

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein