Home > Nieuws > KSG in actie voor War Child

KSG in actie voor War Child

donderdag 8 december 2016

Op 22 en 23 december 2016 komt de KSG in actie voor War Child. Dit goede doel zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen door te helpen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. De hulp bestaat uit het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child doet dit door middel van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming van de kinderen. Hiervoor zijn zij afhankelijk van giften en acties als de onze.

De actiedag wordt georganiseerd door leerlingen uit (t)vwo 5 in het kader van het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Donderdagavond 22 december is er een feestavond voor alle leerlingen in Heerlijk Lokaal aan de Molenstraat-Centrum 1. Het is een locatie voor ambachtelijk eten maar ook voor een gezellig feestje. Heerlijk Lokaal wordt gerund door drie oud KSG leerlingen.  De entree van 5 euro gaat in zijn geheel naar WarChild. De kaarten worden de gehele week voorafgaand aan het feest verkocht.

Voorafgaand aan het feest, zal de tweede klas in het Centrum een Mannequin Challenge doen.

Op vrijdag 23 december is er 3x een stand-up comedian show voor klas 2 t/m 6.

De eerste klas loopt een Santa Run op de Hoofdstraat om aandacht te vragen voor WarChild

Na deze show zorgt de derde klas voor meerdere eetgelegenheden. Met het verkopen van eten zamelen zij geld in voor WarChild.

Als laatste zal er een grote verloting plaatsvinden. Er zijn vele prijzen beschikbaar gesteld door ondernemend Apeldoorn. Lootjes kunnen de hele week voor 1 euro worden gekocht.

Om ongeveer 12.30u zal de actie worden gesloten met het bekend maken van het eindbedrag en is het vakantie voor de leerlingen en een afsluiting voor het personeel.

Voor het inzamelen van geld is een KSG actiepagina aangemaakt: www.warchild.nl/ksg

Elke klas strijdt voor een gratis lasergamen arrangement. Dit is voor de klas dat het meeste geld ophaalt.

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein