Home > Nieuws > Gala 2017

Gala 2017

woensdag 7 juni 2017

Dure sportwagens, een paardenkoets, brandweerwagens, een enkele limo, een Volkswagen Golf en een eigengemaakte boot vulden de straten rondom de Koninklijke Scholengemeenschap vrijdagavond 2 juni.

Paardenkoets
Een beetje een cliché, maar zeker onmisbaar. De koets was het idee van één van de dames, die graag ,,over de top gaat met dingen”. “We hebben allemaal paarden, vandaar ook dat we voor een koets hebben gekozen”.

Kruiwagens
Wie niet in de rij staan, zitten in kruiwagens. De mooie jurken, ongetwijfeld met grote zorg uitgekozen, steken toch wat apart af tegen het boerengereedschap. Maar de actie is uniek op de KSG. “Niemand anders heeft dit tot nu toe gedaan”, laat een trotse vader van één van de dames weten. De kruiwagens worden getild door de drie vaders die hun dochters bijna letterlijk over de streep zullen duwen. “Toch wel een klein beetje emotioneel hoor”, laat één van de vaders weten.

Gele donder
Aan het einde van de rij staat een geel opdondertje. Althans, als de straat volledig wordt waargenomen. Erg indrukwekkend is de auto niet, bijzonder wel. De Trabant, een Kügel – zo eentje waarmee ze vroeger in Duitsland altijd reden – straalt van de mooie zonnige dag, maar de dames erin nog meer.

Kortom het was weer een zeer geslaagd Gala.

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein