Home > Nieuws > Europese Unie en het Europees Parlement

Europese Unie en het Europees Parlement

maandag 3 april 2017

Vrijdag 31 maart zijn de leerlingen van E4A en E4B naar Brussel geweest. Het was een mooie Maatschappijleer-excursie die, natuurlijk, in het teken stond van de Europese Unie en vooral het Europese Parlement.

De leerlingen hebben een interessante rondleiding gehad in het Europees Parlement en zelf deelgenomen aan een rollenspel. Het rollenspel ging over 2 grote onderwerpen: watersolidariteit (schaarste, besparing en een op te zetten agentschap) en het inbrengen van chips bij mensen (ter veiligheid maar met de nodige tegenargumenten over een ieders’ privacy).

Met het rollenspel werden de leerlingen flink aan het werk gezet: in verschillende werkkamers moesten ze zich laten informeren, en moesten ze onderhandelen en de standpunten van hun politieke partij verwoorden. Tussendoor werden de leerlingen overspoeld met informatie (mails, video-telefoongesprekken en websites) die binnenkwam op telefoons en beeldschermen. Hier en daar zagen we een (Europese?) politicus in spé: de voorzitter werd netjes bedankt, de standpunten werden helder geformuleerd en alles netjes binnen de tijd.

De rest van de dag is zeer voorspoedig verlopen: het was een goede busreis heen en terug, de lange lunchtijd in en om het Leopoldpark werd erg gewaardeerd, de McDonads in Hazeldonk was feest!

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein