Corona

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op de KSG.

COVID-19

25-02-2022

Na de laatste persconferentie, waarin versoepelingen zijn aangekondigd, zijn er voor het voortgezet onderwijs de volgende maatregelen van kracht vanaf vrijdag 25 februari:

  • Was je handen. Doe dat voordat je naar school gaat en zodra je de school binnenkomt (er staan bij elke ingang desinfectiepalen).
  • Test jezelf minimaal 2x in de week met de zelftest en laat je bij klachten testen door GGD.
  • Wees aardig voor elkaar, we doen het samen!

Je blijft thuis in de volgende situaties

  • Als je positief bent getest op corona. (minimaal 5 dagen, als je 24 uur klachtenvrij bent mag je weer naar school)
  • Als je een positieve uitslag hebt van een zelftest en wacht op de uitslag van de test bij de GGD.

Huisgenoten of nauwe contacten van iemand die positief is getest op corona hoeven niet meer in quarantaine:

  • als je de afgelopen 8 weken positief bent getest en geen klachten hebt
  • als je meer dan een week geleden een boostervaccinatie hebt gehad.
  • als je leerling bent in het primair- of voortgezet onderwijs (ook leerlingen van 18 jaar en ouder)

Lees hier het leerlingenprotocol van januari 2022.

Contact met school

Mocht de leerling naar aanleiding van bovenstaande niet naar school kunnen dan dient de ouder/verzorger contact op te nemen met de school ([email protected]).

Weer naar school

Wanneer een leerling conform de richtlijnen van het RIVM weer naar school kan dan verzoeken wij de ouder/verzorger de leerling weer beter te melden volgens protocol.

Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected]

Hulp in Coronatijd voor leerlingen

Het kan erg helpen om te leren omgaan met situaties die niet gaan zoals je graag zou willen. Enerzijds het omgaan met je eigen moeilijkheden en anderzijds de steun die je hiervoor krijgt van de mensen om je heen. Dit heet ‘veerkracht’. Download hier een werkboekje om je te helpen deze ‘veerkracht’ te ontwikkelen.

Afspreken met vrienden | Coronavirus

Hoe voel ik me chill en gezond?

Alles over jongeren en het Coronavirus!

Het kan zijn dat je in deze periode in je privéleven ergens tegenaan loopt. Misschien dingen die je normaal op school zou bespreken. In deze folder staan contactgegevens van verschillende instanties die je kunnen adviseren en helpen.

Flyer zelftesten

Ventilatie

Lees hier de brief over de ventilatie van ons schoolgebouw.

Programma achterstanden

De school ontvangt subsidie om achterstanden, die ontstaan zijn door Corona, weg te werken. We gebruiken dit geld voor specifieke bijles aan hele klassen en kleine groepen, voor verbetering van studievaardigheden, voor het studeren op school onder surveillance en voor mentale ondersteuning van leerlingen. De leraren hebben serieus nagedacht welke leerlingen extra hulp nodig hebben. We gaan ervan uit dat elke leerling zich vol inzet en een positieve werkhouding toont.

Mocht u meer informatie nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected].