Corona

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op de KSG.

Gezondheidsklachten

De meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

Contactpersoon

Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected]

Nieuwsberichten

27-08-2021

Lees hier het nieuwe leerlingenprotocol.

26-05-2021

Afgelopen weekeinde heeft het Ministerie van OCW besloten dat de scholen voor voortgezet onderwijs weer volledig open kunnen. Aanstaande maandag, 31 mei, hervatten wij voor alle leerlingen de lessen op school.

Lees hier verder.

Flyer zelftesten.

22-04-2021

Na de meivakantie gaan wij gebruik maken van de zelftesten voor het coronavirus. Wij gaan deze testen gratis aanbieden voor leerlingen en medewerkers van de school. Lees verder.

Hulp in Coronatijd voor leerlingen

Het kan erg helpen om te leren omgaan met situaties die niet gaan zoals je graag zou willen. Enerzijds het omgaan met je eigen moeilijkheden en anderzijds de steun die je hiervoor krijgt van de mensen om je heen. Dit heet ‘veerkracht’. Download hier een werkboekje om je te helpen deze ‘veerkracht’ te ontwikkelen.

Afspreken met vrienden | Coronavirus

Hoe voel ik me chill en gezond?

Alles over jongeren en het Coronavirus!

Het kan zijn dat je in deze periode in je privéleven ergens tegenaan loopt. Misschien dingen die je normaal op school zou bespreken. In deze folder staan contactgegevens van verschillende instanties die je kunnen adviseren en helpen.

Hoe gaan wij op de KSG om met online en hybride onderwijs?

Je leest het hier.

Ventilatie

Lees hier de brief over de ventilatie van ons schoolgebouw.

Beslisboom 12+

De VO-Raad heeft in samenwerking met het RIVM een beslisboom ’12+ thuisblijven of naar school’ opgesteld.

Klik hier voor de beslisboom.

Programma achterstanden

De school ontvangt subsidie om achterstanden, die ontstaan zijn door Corona, weg te werken. We gebruiken dit geld voor specifieke bijles aan hele klassen en kleine groepen, voor verbetering van studievaardigheden, voor het studeren op school onder surveillance en voor mentale ondersteuning van leerlingen. De leraren hebben serieus nagedacht welke leerlingen extra hulp nodig hebben. We gaan ervan uit dat elke leerling zich vol inzet en een positieve werkhouding toont.

Mocht u meer informatie nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected].