Corona

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u meer informatie over de maatregelen en mogelijke scenario’s op de KSG.

Corona lijkt alweer ver achter ons te liggen. Op dit moment hanteren we de landelijke basismaatregelen:

  • Was je handen. Doe dat voordat je naar school gaat en zodra je de school binnenkomt (er staan bij elke ingang desinfectiepalen).
  • Hoesten en niezen in de elleboog.
  • Bij klachten doe je een zelftest. Deze zijn gratis beschikbaar bij de receptie of op locatie nr. 32.
  • Wees aardig voor elkaar, we doen het samen!

Je blijft thuis in de volgende situaties

  • Als je positief bent getest op corona (minimaal 5 dagen).

Huisgenoten of nauwe contacten van iemand die positief is getest op corona hoeven niet meer in quarantaine.

Scenario’s corona

Scholen hanteren vier scenario’s. Momenteel hanteren we scenario donkergroen (school volledig open en de basismaatregelen zoals hierboven beschreven staan gelden. Voor een uitvoerige beschrijving van alle scenario’s klik hier. Via deze pagina en persoonlijke e-mailberichten informeren wij u steeds over de meest actuele informatie. U kunt ook kijken op de website van de rijksoverheid.

Contact met school

Mocht de leerling naar aanleiding van bovenstaande niet naar school kunnen dan dient de ouder/verzorger contact op te nemen met de school ([email protected]).

Hulp in Coronatijd voor leerlingen

Het kan erg helpen om te leren omgaan met situaties die niet gaan zoals je graag zou willen. Enerzijds het omgaan met je eigen moeilijkheden en anderzijds de steun die je hiervoor krijgt van de mensen om je heen. Dit heet ‘veerkracht’. Download hier een werkboekje om je te helpen deze ‘veerkracht’ te ontwikkelen.

Alles over jongeren en het Coronavirus!

Het kan zijn dat je in deze periode in je privéleven ergens tegenaan loopt. Misschien dingen die je normaal op school zou bespreken. In deze folder staan contactgegevens van verschillende instanties die je kunnen adviseren en helpen.

Flyer zelftesten

Programma achterstanden

De school ontvangt subsidie om achterstanden, die ontstaan zijn door Corona, weg te werken. We gebruiken dit geld voor specifieke bijles aan hele klassen en kleine groepen, voor verbetering van studievaardigheden, voor het studeren op school onder surveillance en voor mentale ondersteuning van leerlingen. De leraren hebben serieus nagedacht welke leerlingen extra hulp nodig hebben. We gaan ervan uit dat elke leerling zich vol inzet en een positieve werkhouding toont.

Mocht u meer informatie nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected].