Corona

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina vindt u informatie over eventuele coronabesmettingen op de KSG.

COVID-19 (na persconferentie van 26 november)

Absent door COVID-19

Na de persconferentie van vrijdag 26 november 2021 zijn er voor het voortgezet onderwijs de volgende maatregelen van kracht:

  • Was je handen. Doe dat voordat je naar school gaat en zodra je de school binnenkomt (er staan bij elke ingang desinfectiepalen).
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje in de gangen.
  • Laat je bij klachten testen
  • Wees aardig voor elkaar, we doen het samen!

De quarantaine regeling is op dit moment als volgt:

  • Indien je als nauw contact wordt aangemeld, moet je in quarantaine.
  • Wanneer een huisgenoot corona heeft, moet het hele huishouden in quarantaine.

In beide gevallen mag je na 5 dagen testen en indien je dan geen klachten hebt en negatief getest bent (door de GGD) mag je uit quarantaine.
Helaas is op dit moment de informatie op rijksoverheid.nl en in de beslisboom nog niet bijgewerkt naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag. Zodra de bijgewerkte beslisboom is ontvangen zal deze worden vermeld op onze website.

Lees hier het nieuwe leerlingenprotocol.

Contact met school

Mocht de leerling naar aanleiding van bovenstaande niet naar school kunnen dan dient de ouder/verzorger contact op te nemen met de school ([email protected]).

Weer naar school

Wanneer een leerling conform de richtlijnen van het RIVM weer naar school kan dan verzoeken wij de ouder/verzorger de leerling weer beter te melden volgens protocol.

Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected]

Hulp in Coronatijd voor leerlingen

Het kan erg helpen om te leren omgaan met situaties die niet gaan zoals je graag zou willen. Enerzijds het omgaan met je eigen moeilijkheden en anderzijds de steun die je hiervoor krijgt van de mensen om je heen. Dit heet ‘veerkracht’. Download hier een werkboekje om je te helpen deze ‘veerkracht’ te ontwikkelen.

Afspreken met vrienden | Coronavirus

Hoe voel ik me chill en gezond?

Alles over jongeren en het Coronavirus!

Het kan zijn dat je in deze periode in je privéleven ergens tegenaan loopt. Misschien dingen die je normaal op school zou bespreken. In deze folder staan contactgegevens van verschillende instanties die je kunnen adviseren en helpen.

Flyer zelftesten

Ventilatie

Lees hier de brief over de ventilatie van ons schoolgebouw.

Programma achterstanden

De school ontvangt subsidie om achterstanden, die ontstaan zijn door Corona, weg te werken. We gebruiken dit geld voor specifieke bijles aan hele klassen en kleine groepen, voor verbetering van studievaardigheden, voor het studeren op school onder surveillance en voor mentale ondersteuning van leerlingen. De leraren hebben serieus nagedacht welke leerlingen extra hulp nodig hebben. We gaan ervan uit dat elke leerling zich vol inzet en een positieve werkhouding toont.

Mocht u meer informatie nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Quin Gerritse (afdelingsleider) via 055 52 12 655 of [email protected].