Home > Gezonde School

Gezonde School

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor het filmpje.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam!

De KSG investeert in een gezonde schoolomgeving. Zoals de gezonde schoolkantine, het gerichte rookbeleid en het programma ‘vriend en vijand’ dat wij aanbieden in klas 1, 2 en 3 gericht op de sociale veiligheid en het welbevinden van de leerlingen.

Een goede gezondheid ondersteunt immers de ontwikkeling van leerlingen. Bewegen en sport dragen daar aan bij. Met een fit lichaam leer je beter. De KSG is gecertificeerd als gezonde school. Wij richten ons vooral op het bieden van sportieve mogelijkheden voor iedereen. Op de KSG kun je veel sporten leren. Van judo en trampolinespringen tot softbal en squashen. Dit kan tijdens de gymlessen, maar ook buiten schooltijd. We organiseren voor alle leerlingen in de eerste en tweede klassen een softbal- en volleybaltoernooi en we hebben een speciale indoor wintersportdag.

De KSG biedt het vak LO2 aan op de mavo en het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) in alle andere afdelingen (havo, vwo en tweetalig vwo). Verder organiseren leerlingen voorronden van Mission Olympic en de nationale kampioenschappen schoolsport. Ook organiseren KSG-leerlingen sportdagen voor leerlingen van basisscholen en doen ze mee in de Apeldoornse Sportweek.

Verder heeft de KSG een omgeving waar gezond eten/snacken gemakkelijk is, omdat ook dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen.

We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten kiezen en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.

Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

lees verder

 

  • tto-logo
  • ep-nuffic-logo
  • vignet-gezonde-school
  • Sportactieve-school_bordje_2014-2016-klein