Home > DOE-middagen november 2019

DOE-middagen november 2019

Ben je nieuwsgierig naar onze school? Kom dan op onze DOE-middagen in november!

Iedere woensdag in november is er een DOE-middag. Tijdens de DOE-middag ervaar je hoe het is om les te krijgen op een echte VO-school. Loop door de school, maak kennis met onze docenten en leerlingen, ervaar de sfeer en leer het gebouw kennen!

PROGRAMMA  (klik hieronder op de DOE-middag van jouw keuze en schrijf je direct in!)

06 november 13.30–15.15   (de inschrijving voor 6 november is gesloten) 
. World of Art&Design
. World of Sports
. World of TTO

13 november 13.30-15.15  (de inschrijving voor 13 november is gesloten)
. World of Science
. World of Business
. International World

20 november 13.30-15.15 (de inschrijving voor 20 november is gesloten)
. World of Business
. World of Art&Design
. World of Sports

27 november 13.30-15.15 (de inschrijving voor 27 november is gesloten)
. World of Science
. International World
. World of TTO

World of Art&Design
Wil jij leren vernieuwen en durf je dit artistiek en creatief vorm te geven? Dan is World of Art & Design echt iets voor jou.
Je leert op een creatieve manier ontwerpen en gaat aan de slag met verschillende materialen. Het vak Art & Design is een combinatie van Kunst met Design waarbij Technologie een belangrijke rol speelt.
Als je nieuwsgierig bent naar de wereld van nu en in de toekomst met de vraag hoe je dat kan vormgeven kom dan naar de DOE-middag van World of Art&Design.

World of TTO
How to become a global citizen? De KSG is een Wereldcollege en daar past tweetalig onderwijs mooi bij! Wil jij graag goed Engels leren spreken en meer van de wereld zien? Dan is tweetalig onderwijs (TTO) iets voor jouJe hoeft nog niet goed Engels te kunnen, maar je wilt het wel graag leren. Of je kunt al heel goed Engels en voelt je thuis op een school die over de grenzen kijkt! Tweetalig onderwijs biedt jou de mogelijkheid om op reis te gaan, aan internationale projecten te werken en Engels te spreken alsof het je eigen taal is! Voor meer informatie kijk op www.ikkiestto.nl.
Kies voor World of TTO en ervaar hoe het is een vak in het Engels te krijgen. Daarnaast kan je ons Engelse dorp bezoeken en in gesprek gaan met de bewoners!

World of Sports
Sport jij graag? Sporten is op de KSG een vak! De KSG is een gezonde school, en sport is daarbij een heel belangrijk onderdeel. Sporten = Samenwerken!
Je hoeft echt geen topsporter te zijn om op onze school te kunnen sporten. Sport is belangrijk voor iedereen. Ten eerste omdat bewegen goed voor je gezondheid is, maar ook omdat je met sporten veel leert over organiseren, elkaar helpen en samenwerken. Ben je een echte sportfan, dan kun je op alle afdelingen sport als examenvak kiezen. Tijdens de DOE-middag kun je hiermee kennismaken. 
Kom je onze gymzalen en sportmogelijkheden bekijken én uitproberen? Maak kennis met bijzondere sporten zoals cricket en free running!

World of Science (een activiteit gericht op met name leerlingen met havo en vwo advies)
Ontwikkelen en analyseren. Het vak science volg je op de havo, het vwo of tweetalig vwo. Het vak is een samenwerking tussen natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Je leert onderzoeken, ontwikkelen en analyseren.
Kies je voor de World of Science dan ga je tijdens de DOE-middag een brug ontwerpen, bouwen en testen. Wie maakt de sterkste brug?

International World
Kijk verder dan je neus lang isParlez-vous français? Parla italiano? Do you speak English? ¿Habla usted español? 你會說中國人嗎?Sprechen Sie Deutsch?
Op de KSG laten we je graag kennismaken met andere landen en culturen. We leren je letterlijk en figuurlijk over je grenzen kijken.
Tijdens je schooltijd op de KSG besteden we ruim aandacht aan internationalisering. Zo leer je diverse vreemde talen spreken, leer je over andere landen en culturen, heeft elke afdeling zijn eigen afdelingsreis en organiseren we leuke en interessante uitwisselingen. 
Kom naar International World en leer je eerste zinnen te zeggen in een nieuwe taal!

World of Business
Heb jij de droom om een succesvol ondernemer te worden? Heb jij ambities om bijvoorbeeld je eigen bedrijf te beginnen?
Tijdens dit vak ga je een eigen bedrijf(je) beginnen en leer je alles wat daarbij komt kijken. Je ervaart zelf wat het leven van een hardwerkende ondernemer is.
Tijdens deze kennismaking met het vak World of Business ontdek je wat voor soort ondernemer je bent en hoe je de eerste stapjes van je droom om baas te worden van een eigen bedrijf moet zetten.
Word jij de eigenaar van een nieuwe game die populairder dan Fortnite gaat worden? Of ga jij een eigen kledingmerk beginnen dat meer winst maakt dan Reinders? Schrijf je dan in voor World of Business.

  • tto-logo
  • logo Nuffic
  • vignet-gezonde-school
  • logo European Parlaiment
  • echa