DOE-middag 23 november

Doe-middag 23 november 2022

Hoe laat:   Het programma start om 14.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen.
Je bent vanaf 14.15 uur welkom op de KSG.
Waar:     Koninklijke Scholengemeenschap (KSG)
Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42
7316 AW Apeldoorn
T: 055 52 12 655
E: [email protected]
Voor wie:     alle kinderen in groep 8

Op 23 november nemen we je mee in onze tweetalige stroom. Meld je nu aan en kies het vak dat jij in ieder geval wilt ontdekken!

Let op: de inschrijving start op woensdag 12 oktober 2022 om 10.00u.

Keuzeprogramma 23 november

World of Sports

Sport is een vak! Sport jij graag? Ontdek dan wat de KSG op sportief vlak te bieden heeft.

Je hoeft echt geen topsporter te zijn om op onze school te kunnen sporten. Sport is belangrijk voor iedereen. Ten eerste omdat bewegen goed voor je gezondheid is, maar ook omdat je met sporten veel leert over organiseren, elkaar helpen en samenwerken.
Ben je een echte sportfan, dan kun je op alle afdelingen sport als examenvak kiezen! Tijdens de Doe-maand kun je hiermee kennismaken. Kom je onze gymzalen en sportmogelijkheden ontdekken?

World of Arts

Creativiteit en kunst! Ontdek wat de World of Arts jou te bieden heeft.

World of Arts is één van onze keuzevakken. Wanneer je dit vak kiest krijg je twee uur extra aan kunstonderwijs in de week. Je gaat in deze uren bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, toneel, muziek, stop-motion of (kleding) ontwerpen. Iedere leerling volgt daarnaast het vak Art en Design. Dit is een samenwerking tussen de vakken muziek, techniek, handvaardigheid en tekenen. Als je van ontwerpen en kunst houdt, dan is de KSG echt iets voor jou!

World of Science

Ontwikkelen en analyseren!! Vind jij het leuk om onderzoek te doen, dingen te bedenken en te ontwerpen. Hou je van techniek? Schrijf je dan in voor de World of Science. Science bieden we aan in klas 1 en 2 en is een samenwerking tussen natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Je leert bij dit vak meer over de wereld en mag zelf oplossingen zoeken en maken voor technische problemen die jij wilt oplossen.

World of History

Een wereld vol geschiedenis! Ben jij geïnteresseerd in wat het verleden betekent voor onze toekomst? Ontrafel dan samen met ons één van de vele mysteries uit de geschiedenis. History oftewel geschiedenis volgen alle leerlingen. We kijken samen naar onze eigen geschiedenis, die van Nederland en kijken over onze grenzen heen. Zo leer je wat er in de wereld heeft gespeeld en wat dit voor ons betekent.  

Corona

Heb je klachten die wijzen op corona? Zoals keelpijn, niezen, hoesten, benauwdheid of koorts? Doe een test en blijf bij een positieve uitslag thuis. Je kunt je afmelden voor de DOE-dag door te mailen naar: [email protected].

De KSG is een wereldcollege

We verdiepen ons in de wereld om ons heen. Bij ons kun je tweetalig onderwijs volgen en besteden we veel aandacht aan internationale thema’s, andere landen, talen en culturen. Ook vinden we sport en een goede gezondheid heel belangrijk.