DOE-middag 17 november

Doe-middag 17 november 2021

Hoe laat:   Het programma start om 13.45 uur en is om 15.20 uur afgelopen.
Je bent vanaf 13.30 uur welkom op de KSG.
Waar:     Koninklijke Scholengemeenschap (KSG)
Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42
7316 AW Apeldoorn
T: 055 52 12 655
E: [email protected]
Voor wie:     alle kinderen in groep 8

Meld je hier aan voor onze Doe-maand. Op 17 november maak je kennis met onze Nederlandstalige stroom. Jij bepaalt welk vak je tijdens onze Doe-maand volgt en wij laten je daarnaast ook nog een ander vak ontdekken. Check hier uit welke vakken je kunt kiezen en schrijf je direct in.

Let op: de inschrijving start op woensdag 6 oktober 2021.

World of Sports

Sport is een vak! Sport jij graag? Ontdek dan wat de KSG op sportief vlak te bieden heeft.

Je hoeft echt geen topsporter te zijn om op onze school te kunnen sporten. Sport is belangrijk voor iedereen. Ten eerste omdat bewegen goed voor je gezondheid is, maar ook omdat je met sporten veel leert over organiseren, elkaar helpen en samenwerken.
Ben je een echte sportfan, dan kun je op alle afdelingen sport als examenvak kiezen! Tijdens de Doe-maand kun je hiermee kennismaken. Kom je onze gymzalen en sportmogelijkheden ontdekken?

World of Arts

Creativiteit en kunst! Ontdek wat de World of Arts jou te bieden heeft.

World of Arts is één van onze keuzevakken. Wanneer je dit vak kiest krijg je twee uur extra aan kunstonderwijs in de week. Je gaat in deze uren bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, toneel, muziek, stop-motion of (kleding) ontwerpen. Iedere leerling volgt daarnaast het vak Art en Design. Dit is een samenwerking tussen de vakken muziek, techniek, handvaardigheid en tekenen. Als je van ontwerpen en kunst houdt, dan is de KSG echt iets voor jou!

World of Business

Ben jij ondernemend? Zit ondernemen in jouw bloed? Ontdek dan wat de World of Business daaraan kan bijdragen. Bij het keuzevak World of Business leer jij hoe je als jonge ondernemer stappen kunt maken om een echt bedrijf te starten. Je ontdekt wat voor soort ondernemer je bent en welke eerste stappen je moet zetten om je droom eigen baas te worden waar te maken. Word jij eigenaar van je eigen game-bedrijf? Ga je een eigen kledinglijn beginnen of heb je een ander creatief idee? Ontdek dan hoe de World of Business jou kan helpen.

World of Science

Ontwikkelen en analyseren!! Vind jij het leuk om onderzoek te doen, dingen te bedenken en te ontwerpen. Hou je van techniek? Schrijf je dan in voor de World of Science. Science bieden we aan in klas 1 en 2 en is een samenwerking tussen natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Je leert bij dit vak meer over de wereld en mag zelf oplossingen zoeken en maken voor technische problemen die jij wilt oplossen.

Let op: in verband met het coronavirus, kun je alleen deelnemen aan onze DOE-dagen als je geen gezondheidsklachten hebt. Indien je één van de volgende klachten hebt, kun je helaas niet deelnemen:

  • verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • hoesten;
  • benauwdheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Heb je nu geen klachten, maar op de DOE-dag wel? Dan vragen we je dringend om je die dag af te melden. Dit kun je doen door te mailen naar [email protected].

Word je gebracht en/of opgehaald door je ouders? Je ouders mogen jou ophalen of afzetten voor onze school. Indien de maatregelen het toelaten mogen jouw ouders mee naar binnen en kunnen zij in onze koffiecorner op je wachten..

De KSG is een wereldcollege

We verdiepen ons in de wereld om ons heen. Bij ons kun je tweetalig onderwijs volgen en besteden we veel aandacht aan internationale thema’s, andere landen, talen en culturen. Ook vinden we sport en een goede gezondheid heel belangrijk.