Begeleiding in klas 1

Mentor

Elke klas heeft een eigen mentor die je alles vertelt wat je moet weten over onze school en aan wie je vragen kan stellen. Bij je mentor kan je altijd terecht als je ergens mee zit. Ook je ouders/verzorgers kunnen hun vragen stellen aan de mentor. Aan het begin van het schooljaar organiseren we een informatieavond en kennismakingsgesprekken, zodat je ouders/verzorgers kennis kunnen maken met je mentor. Het is van belang dat de mentor op de hoogte is en blijft van eventuele bijzondere omstandigheden thuis als die van invloed kunnen zijn op je schoolwerk.

In de eerste klas bestaan begeleidingsuren door de mentor uit:

  • Een mentorles per week over studievaardigheden, planning en organisatie volgens de methode Tumult
  • Een mentorles per week over sociale ontwikkeling, pesten, sfeer in de klas e.d. volgens de methode Tumult

BICkels voor klas 1

Van groep 8 naar de brugklas is een grote stap. Je hebt vast allerlei vragen. Die vragen kan je stellen aan leerlingen uit de hogere klassen. We noemen ze BICkels (Brugklas Integratie Comité). Onze BICkels zijn er speciaal voor jou en beantwoorden vragen over huiswerk, leren, toetsen, docenten, lokalen en wat je maar kunt verzinnen. Zij komen ook af en toe in de klas om vragen te beantwoorden en helpen de mentoren bij allerlei schoolactiviteiten.

Hulplessen voor klas 1

In klas 1 is het mogelijk om vanaf de herfstvakantie hulplessen te volgen voor Nederlands, Engels, wiskunde en gym.

Huiswerkklas

Na de herfstvakantie start de huiswerkklas. Op maandag t/m donderdag van 15.00 tot 16.00 uur kan je huis- en leerwerk doen in een rustige, prikkelarme omgeving.

Bijles

Heb je extra hulp nodig voor een bepaald vak, dan kan je bijles krijgen van een leerling uit de bovenbouw. Je schrijft je in voor de bijles en daarna word je gekoppeld aan een leerling uit de bovenbouw. Je spreekt zelf af hoeveel bijlessen je wilt volgen en wanneer. Over bijlessen hebben wij de volgende afspraken gemaakt:

  • De bijlessen vinden op school plaats
  • Een bijles duurt één klokuur
  • Een bijles kost € 5,- per klokuur
  • Je betaalt direct na de les aan de bijlesgever

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar [email protected].

Huiswerkinstituut Studiekring

Studiekring is een huiswerkinstituut dat gebruik maakt van de lokalen van de KSG. Bij Studiekring bepaal je met je ouders/verzorgers wat je nodig hebt. Je kunt verschillende diensten naar behoefte combineren om zo de best passende begeleiding samen te stellen. Bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding en intensief contact met ouders/verzorgers, school of andere begeleiders. Of bijles met een uur studiementoraat, zodat je beter leert plannen. Meer informatie vind je op de website van Studiekring.

Meer begeleiding nodig?

In de Schoolgids staan meer mogelijkheden voor begeleiding en ondersteuning.